Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.

Υλικά:

Μερικοί στήμονες σαφράν

125 γρ. βούτυρο μαλακό

300 γρ. καστανή ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

3 ασπράδια

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

75 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

2 μικρά αχλάδια ψιλοκομμένα

25 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Ζαχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το σαφράν με 2 κουταλιές βραστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν, βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος. Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με 125 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σουρώνουμε το σαφράν και το αδειάζουμε στο μείγμα με το βούτυρο μαζί με τα ολόκληρα αυγά. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, ανακατεύουμε και πρσθέτουμε στο μείγμα 50 γρ. από τα αμύγδαλα και τα αχλάδια. Ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε στο ταψί. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε λίγη λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνει η μαρέγκα γυαλιστερή. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κοπανισμένα αμύγδαλα, αδειάζουμε τη μαρέγκα επάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη ώσπου να ψηθεί καλά το κέικ, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με αχλάδια κομπόστα.

empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Μπεσαμέλ gluten free

Να πως να φτιάξετε πανεύκολα μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη.
empty alt

Μοσχάρι με ελιές

Τολμήστε αυτόν τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα σας δικαιώσει. 
empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Τρουφάκια με σοκολάτα

Πανεύκολα και γρήγορα τρουφάκια με λίγα υλικά.
empty alt

Σπαγγέτι με τόνο

Αυτά τα σπαγγέτι κρύβουν την έκπληξη ενός απρόσμενου συνδυασμού: τόνος με αντσούγες.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.

Back To Top