Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.

Υλικά:

1 πιπεριά πράσινη

2 πιπεριές κόκκινες

1 πιπεριά κίτρινη

25 γρ. ξύδι

4 γρ. μαϊντανό

1 γρ. θυμάρι

1 γρ. βασιλικό

1 γρ. δυόσμο

Ελαιόλαδο

15 γρ. φρυγανιά

20 γρ. ηλιέλαιο

Πιπερι

Αλατι

260 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τους ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο. Τις ψήνουμε στον φούρνο στους 160° C για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις βάζουμε σε μια μπασίνα και τις καλύπτουμε με μεμβράνη για να βγάλουμε το δέρμα τους πιο εύκολα. Τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα julien. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και λίγο πριν πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε να κρυώσει. Αναμειγνύουμε με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά. Παρουσιάζουμε τοποθετώντας το μείγμα σε ένα μπολ. Κόβουμε ψωμί σε φέτες και τις ψήνουμε στο φούρνο ή τη σχάρα με λίγο σκορδόλαδο.

empty alt

Μπουτάκια κοτόπουλο με σκόρδο και λεμόνι

Αρωματικό εύγεστο πιάτο που πρωταγωνιστεί το κορόπουλο.
empty alt

CANEDERLI (Κεφτεδάκια από ψωμί και σπανάκι)

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Μικρά muffin με σοκολάτα

Τέλεια, αφράτα muffins με σοκολάτα. Κλασικά μικρά κέικ για παιδικά πάρτι, για πρωινό, για σνακ στη δουλειά.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!
Back To Top