Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.

Υλικά:

1 πιπεριά πράσινη

2 πιπεριές κόκκινες

1 πιπεριά κίτρινη

25 γρ. ξύδι

4 γρ. μαϊντανό

1 γρ. θυμάρι

1 γρ. βασιλικό

1 γρ. δυόσμο

Ελαιόλαδο

15 γρ. φρυγανιά

20 γρ. ηλιέλαιο

Πιπερι

Αλατι

260 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τους ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο. Τις ψήνουμε στον φούρνο στους 160° C για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις βάζουμε σε μια μπασίνα και τις καλύπτουμε με μεμβράνη για να βγάλουμε το δέρμα τους πιο εύκολα. Τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα julien. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και λίγο πριν πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε να κρυώσει. Αναμειγνύουμε με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά. Παρουσιάζουμε τοποθετώντας το μείγμα σε ένα μπολ. Κόβουμε ψωμί σε φέτες και τις ψήνουμε στο φούρνο ή τη σχάρα με λίγο σκορδόλαδο.

empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
empty alt

Ριζότο με σόγια

Το ρύζι κάνει την ανατροπή και συνδυάζεται αρμονικά με τη σόγια.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Τυροκροκέτες

Η απόλυτα γευστική "συνάντηση" των αγαπημένων τυριών.
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.

Back To Top