Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.

Υλικά:

1 πιπεριά πράσινη

2 πιπεριές κόκκινες

1 πιπεριά κίτρινη

25 γρ. ξύδι

4 γρ. μαϊντανό

1 γρ. θυμάρι

1 γρ. βασιλικό

1 γρ. δυόσμο

Ελαιόλαδο

15 γρ. φρυγανιά

20 γρ. ηλιέλαιο

Πιπερι

Αλατι

260 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τους ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο. Τις ψήνουμε στον φούρνο στους 160° C για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις βάζουμε σε μια μπασίνα και τις καλύπτουμε με μεμβράνη για να βγάλουμε το δέρμα τους πιο εύκολα. Τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα julien. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και λίγο πριν πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε να κρυώσει. Αναμειγνύουμε με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά. Παρουσιάζουμε τοποθετώντας το μείγμα σε ένα μπολ. Κόβουμε ψωμί σε φέτες και τις ψήνουμε στο φούρνο ή τη σχάρα με λίγο σκορδόλαδο.

empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Κοτόπουλο με πιπεριές και γάλα καρύδας

Γι'αυτούς που τολμούν να δοκιμάζουν πιο ιδιαίτερες γεύσεις το κοτόπουλο με λαχανικά και γάλα καρύδας αποτελεί εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Μικρά muffin με σοκολάτα

Τέλεια, αφράτα muffins με σοκολάτα. Κλασικά μικρά κέικ για παιδικά πάρτι, για πρωινό, για σνακ στη δουλειά.
Back To Top