Δύσκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία εναλλακτική πρόταση για συνταγή ζυμαρικών όπου συνδυάζονται τέλεια τα θαλασσινά μαζί με λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

Υλικά:

 300 γρ. μακαρόνια bucatini

½ κιλό γαρίδες

300 γρ. κολοκύθια

100 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για το pesto φιστίκι (για 300 γρ. pesto)

250 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο

1 σκελίδα σκόρδο

1 πρέζα αλάτι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Για το pesto φιστίκι 

Βάζουμε τα φιστίκια στο μίξερ μαζί με το σκόρδο, μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε. Προσθέτουμε κορδόνι το ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται ώστε να γίνει μία κρέμα. Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε βάζο στο ψυγείο για λίγες ημέρες. 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βάζουμε τα κεφάλια και το κέλυφος σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσουν. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα κολοκύθια και τσιγαρίζουμε. Αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και κρατάμε το νερό. Εκεί μέσα βράζουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι με τα κολοκύθια και μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το pesto από φιστίκι και ανακατεύουμε.

empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
Back To Top