Δύσκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία εναλλακτική πρόταση για συνταγή ζυμαρικών όπου συνδυάζονται τέλεια τα θαλασσινά μαζί με λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

Υλικά:

 300 γρ. μακαρόνια bucatini

½ κιλό γαρίδες

300 γρ. κολοκύθια

100 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για το pesto φιστίκι (για 300 γρ. pesto)

250 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο

1 σκελίδα σκόρδο

1 πρέζα αλάτι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Για το pesto φιστίκι 

Βάζουμε τα φιστίκια στο μίξερ μαζί με το σκόρδο, μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε. Προσθέτουμε κορδόνι το ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται ώστε να γίνει μία κρέμα. Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε βάζο στο ψυγείο για λίγες ημέρες. 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βάζουμε τα κεφάλια και το κέλυφος σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσουν. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα κολοκύθια και τσιγαρίζουμε. Αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και κρατάμε το νερό. Εκεί μέσα βράζουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι με τα κολοκύθια και μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το pesto από φιστίκι και ανακατεύουμε.

empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Σοκολατάκια ωμά

Πεντανόστιμα σοκολατάκια για να καλύψεις πανεύκολα στιγμές υπογλυκαιμίας...
empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Κουνέλι με πιπεριές και κρεμμύδια

Εχει τους φαν του αυτό το πιάτο αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αποκτήσει και άλλους.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
Back To Top