Εύκολη   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Διαρκούν αρκετό καιρό, φυλάξτε τα μακριά από την υγρασία και απολαύστε τα με τον καφέ ή το πρωινό σας.

Υλικά:

50 γρ. αλεύρι από ρεβίθια

80 γρ. αλεύρι από ρύζι

20 γρ. κορν φλάουρ

1 κρόκο αυγού

40 γρ. ζάχαρη

75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο ή άλλη της αρεσκείας σας

5 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή άλλη της αρεσκείας σας

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα μαζί με τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον κρόκο, το κορν φλάουρ και την κανέλα. Δουλεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Ύστερα βγάζουμε, αφήνουμε να μαλακώσει και να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου και δουλεύουμε ακόμα λίγα λεπτά. Το μοιράζουμε στα δύο, το ανοίγουμε, βάζουμε μέσα μία από τις δύο μαρμελάδες, ανοίγουμε ένα ακόμα φύλλο και σκεπάζουμε από πάνω. Κόβουμε τα μπισκότα με ένα ποτήρι ή δίνουμε το σχήμα που προτιμάμε. Φτιάχνουμε 5 από τη μία ζύμη με τη μία μαρμελάδα και 5 από την άλλη με την άλλη μαρμελάδα. Ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου σε αντικολλητικό χαρτί για 10-15 λεπτά στους 190 βαθμούς.

empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.
empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Cupcakes με αβοκάντο

Ένα εξωτικό φρούτο στο γλυκό σας.
empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
Back To Top