Εύκολη   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Διαρκούν αρκετό καιρό, φυλάξτε τα μακριά από την υγρασία και απολαύστε τα με τον καφέ ή το πρωινό σας.

Υλικά:

50 γρ. αλεύρι από ρεβίθια

80 γρ. αλεύρι από ρύζι

20 γρ. κορν φλάουρ

1 κρόκο αυγού

40 γρ. ζάχαρη

75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο ή άλλη της αρεσκείας σας

5 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή άλλη της αρεσκείας σας

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα μαζί με τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον κρόκο, το κορν φλάουρ και την κανέλα. Δουλεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Ύστερα βγάζουμε, αφήνουμε να μαλακώσει και να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου και δουλεύουμε ακόμα λίγα λεπτά. Το μοιράζουμε στα δύο, το ανοίγουμε, βάζουμε μέσα μία από τις δύο μαρμελάδες, ανοίγουμε ένα ακόμα φύλλο και σκεπάζουμε από πάνω. Κόβουμε τα μπισκότα με ένα ποτήρι ή δίνουμε το σχήμα που προτιμάμε. Φτιάχνουμε 5 από τη μία ζύμη με τη μία μαρμελάδα και 5 από την άλλη με την άλλη μαρμελάδα. Ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου σε αντικολλητικό χαρτί για 10-15 λεπτά στους 190 βαθμούς.

empty alt

Φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα ροζ από τοματίνια και γαρίδες

Τα αγαπημένα ζυμαρικά σε ωραίο γευστικό και χρωματικό συνδυασμό.
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Μηλόπιτα με γάλα από ρύζι

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.
empty alt

Spaghetti με σολομό και χαβιάρι

Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Χοιρινό με κάστανα

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 
empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
Back To Top