Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι ολικής

100 γρ. αλεύρι σκληρό

50 γρ. γάλα πλήρες

200 γρ. φουντούκια τοσταρισμένα και τριμμένα

100 γρ. φρουκτόζη

3 αυγά

1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

120 γρ. μαργαρίνη

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με το γάλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη φρουκτόζη, το γαρίφαλο και την κανέλα μέχρι να γίνουν αλοιφή. Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τα 2 αλεύρια, μία πρέζα αλάτι και το μπέκιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με τη μαργαρίνη και τα μισά φουντούκια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μετά την πρώτη ώρα γαρνίρουμε από πάνω με τα φουντούκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.

* Προσοχή μην ψήσετε παραπάνω από τους 150 βαθμούς γιατί καίγεται η φρουκτόζη.

empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Σαλάτα με κριθάρι και λαχανικά

Σαλάτα χορταστική και απολύτως γευστική και υγιεινή.
empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
Back To Top