Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι ολικής

100 γρ. αλεύρι σκληρό

50 γρ. γάλα πλήρες

200 γρ. φουντούκια τοσταρισμένα και τριμμένα

100 γρ. φρουκτόζη

3 αυγά

1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

120 γρ. μαργαρίνη

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με το γάλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη φρουκτόζη, το γαρίφαλο και την κανέλα μέχρι να γίνουν αλοιφή. Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τα 2 αλεύρια, μία πρέζα αλάτι και το μπέκιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με τη μαργαρίνη και τα μισά φουντούκια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μετά την πρώτη ώρα γαρνίρουμε από πάνω με τα φουντούκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.

* Προσοχή μην ψήσετε παραπάνω από τους 150 βαθμούς γιατί καίγεται η φρουκτόζη.

empty alt

Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών: μια άλλη πρόταση για τα λαχανικά - ο συνδυασμός υλικών που απογειώνει την γεύση τους.
empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Μακαρόνια με πατάτες και μαϊντανό

Ένα πιάτο ζυμαρικών εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο. 
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
empty alt

Ψωμί με γεύση mediterranean

Μια διαφορετική γευστική πρόταση για το ψωμί.
Back To Top