Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι ολικής

100 γρ. αλεύρι σκληρό

50 γρ. γάλα πλήρες

200 γρ. φουντούκια τοσταρισμένα και τριμμένα

100 γρ. φρουκτόζη

3 αυγά

1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

120 γρ. μαργαρίνη

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με το γάλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη φρουκτόζη, το γαρίφαλο και την κανέλα μέχρι να γίνουν αλοιφή. Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τα 2 αλεύρια, μία πρέζα αλάτι και το μπέκιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με τη μαργαρίνη και τα μισά φουντούκια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μετά την πρώτη ώρα γαρνίρουμε από πάνω με τα φουντούκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.

* Προσοχή μην ψήσετε παραπάνω από τους 150 βαθμούς γιατί καίγεται η φρουκτόζη.

empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Ντάκος burger

Ενα μπέργκερ αλλιώτικό με τα πιο ταπεινά υλικά και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Σουφλέ με σολομό

Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
empty alt

Crumble Brownie

Απολαυστικά brownies που θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια
empty alt

Γεμιστό καλαμάρι

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.
empty alt

Γλυκάκια με παντεσπάνι και σοκολάτα

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.

Back To Top