Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.

Υλικά:

400 γρ. σοκολάτα gianduia (γέμιση με πάστα από φουντούκι)

400 γρ. κρέμα γάλακτος

φουντούκι καβουρδισμένο τριμμένο

Για τη σάλτσα

350 γρ. κρέμα γάλακτος

3 – 4 κ.σ. νες καφέ

1 σφηνάκι tia maria

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις παγώσει, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει. Μετά ρίχνουμε τα μισά φουντούκια και ανακατεύουμε με το χέρι. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα, βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε τα υπόλοιπα φουντούκια κάνοντας μια στρώση. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τη σοκολάτα. Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και το κρατάμε στο ψυγείο. Τη στιγμή του σερβιρίσματος, κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με μία salsa.

Για την σάλτσα

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τον καφέ, το λικέρ και αφήνουμε να ρεντουΐρει 1/3. Γαρνίρουμε τη φέτα με τη salsa.

empty alt

Κανελόνια με ραδίκια και πατάτες

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.
empty alt

Σούπα τορτελίνι

Μια σούπα διαφορετική ή ο άλλος τρόπος για να γευτείτε τα αγαπημένα σας τορτελίνια.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Φακές με κάρυ

Πανεύκολο, γευστικό και χορταστικό πιάτο.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ

Ξεχάστε τα βαρετά ρυζόγαλα!
empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
empty alt

Orecchiette με αντσούγιες και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
Back To Top