Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μια γευστική γρήγορη και εύκολη λύση για ένα ωραίο μεσημεριανό με πρωταγωνιστές τις πέννες, το μπρόκολο και τις καραβίδες.

Υλικά

400 γρ. πέννες rigate

200 γρ. κολοκυθάκια (σκούρα πράσινα) κομμένα julien

20 καραβίδες

150 γρ. ντομάτα καρέ

100 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πεπεροντσίνο

50 γρ. κονιάκ

Αλάτι

 

Οδηγίες

Πλένουμε τις καραβίδες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το πεπεροντσίνο και τα κολοκύθια και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις καραβίδες και λίγο αλάτι. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα. Βράζουμε για 10 - 15 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τις καραβίδες. Σοτάρουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί και στο τέλος προσθέτουμε 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο.

empty alt

CANEDERLI (Κεφτεδάκια από ψωμί και σπανάκι)

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Χοιρινό με κάστανα

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Κανελόνια με ραδίκια και πατάτες

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.
Back To Top