Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μια γευστική γρήγορη και εύκολη λύση για ένα ωραίο μεσημεριανό με πρωταγωνιστές τις πέννες, το μπρόκολο και τις καραβίδες.

Υλικά

400 γρ. πέννες rigate

200 γρ. κολοκυθάκια (σκούρα πράσινα) κομμένα julien

20 καραβίδες

150 γρ. ντομάτα καρέ

100 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πεπεροντσίνο

50 γρ. κονιάκ

Αλάτι

 

Οδηγίες

Πλένουμε τις καραβίδες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το πεπεροντσίνο και τα κολοκύθια και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις καραβίδες και λίγο αλάτι. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα. Βράζουμε για 10 - 15 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τις καραβίδες. Σοτάρουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί και στο τέλος προσθέτουμε 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο.

empty alt

Fusilli με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

Συνοδέψτε τα fusili με τα πιο νόστιμα υλικά: ανθότυρο, τοματίνια, κεφαλοτύρι...
empty alt

Ριζότο με μανιτάρια porcini

Μια σχετικά εύκολη και γευστική συνταγή για ένα εντυπωσιακό κυρίως πιάτο.
empty alt

Μύδια σωτέ με σκόρδο και αρωματικά

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 
empty alt

Γαλοπούλα με σέλινο και πατάτες

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.
empty alt

Σπανάκι με ρύζι οκγρατέν

Ιδανική και πεντανόστιμη συνταγή για να εντάξεις το σπανάκι στη διατροφή σου.
empty alt

Μπακαλιάρος με κρασί

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
Back To Top