Μέτρια   Μερίδες : 20   12.31-15.00  

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.

Υλικά:

Για τη ζύμη

800 γρ. αλεύρι

500 ml νερό χλιαρό

50 γρ. μαγιά φρέσκια

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

100 ml ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

50 γρ. ρύζι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε αρχικά τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πολύ καλά τον κιμά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν όλα μαζί. Μόλις πιει όλα τα υγρά, ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρει 3-4 βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνεχίζουμε με τη ζύμη. Σε μία μπασίνα βάζουμε το νερό χλιαρό και προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώστε να έχουμε μία ζύμη η οποία να μη κολλάει στα χέρια μας. Ζυμώνουμε για λίγο και φτιάχνουμε τα πιροσκί αμέσως. Κόβουμε ομοιόμορφα κομμάτια ζύμης, αφού λαδώσουμε τα δάχτυλά μας, τα ανοίγουμε σε κύκλους και βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά από τη γέμιση. Τα κλείνουμε σαν βαρκούλα και μόλις είναι έτοιμα ζεσταίνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές.

empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Romantic Kiss

Ο ρομαντισμός περνάει από το κουταλάκι του γλυκού.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
empty alt

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
Back To Top