Μέτρια   Μερίδες : 20   12.31-15.00  

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.

Υλικά:

Για τη ζύμη

800 γρ. αλεύρι

500 ml νερό χλιαρό

50 γρ. μαγιά φρέσκια

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

100 ml ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

50 γρ. ρύζι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε αρχικά τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πολύ καλά τον κιμά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν όλα μαζί. Μόλις πιει όλα τα υγρά, ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρει 3-4 βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνεχίζουμε με τη ζύμη. Σε μία μπασίνα βάζουμε το νερό χλιαρό και προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώστε να έχουμε μία ζύμη η οποία να μη κολλάει στα χέρια μας. Ζυμώνουμε για λίγο και φτιάχνουμε τα πιροσκί αμέσως. Κόβουμε ομοιόμορφα κομμάτια ζύμης, αφού λαδώσουμε τα δάχτυλά μας, τα ανοίγουμε σε κύκλους και βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά από τη γέμιση. Τα κλείνουμε σαν βαρκούλα και μόλις είναι έτοιμα ζεσταίνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές.

empty alt

Romantic Kiss

Ο ρομαντισμός περνάει από το κουταλάκι του γλυκού.
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Τούρτα σοκολάτας

Ένα γλυκό με στρώσεις σοκολάτας και στο ενδιάμεσο τραγαγά μπισκότα.
empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Λαζάνια με μελιτζάνες

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
Back To Top