Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Μια διαφορετική γευστική πρόταση για το ψωμί.

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι μαλακό

200 γρ. γάλα πλήρες ή νερό

25 γρ. μαγιά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

Για τη γαρνιτούρα

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές πράσινες κομμένες σε φετούλες

20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη μαγιά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη μάζα, βγάζουμε από τη λεκάνη και τοποθετούμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, τη βάζουμε σε μία λεκάνη και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα και να φουσκώσει. Τη βγάζουμε ύστερα από τη λεκάνη και την πλάθουμε σε ρολό, το οποίο το κόβουμε σε 10 ομοιόμορφα κομμάτια. Πλάθουμε τα κομμάτια σε λωρίδες ίδιου μεγέθους και τα γαρνίρουμε από πάνω με τις ελιές και τα ντοματίνια εναλλάξ. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 45 λεπτά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

empty alt

Τούρτα σοκολάτας

Ένα γλυκό με στρώσεις σοκολάτας και στο ενδιάμεσο τραγαγά μπισκότα.
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Muffin με σοκολάτα και καρύδα

Λατρεμένα muffin σοκολάτας με υπέροχο άρωμα καρύδας.
empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
Back To Top