Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

250 γρ. παντζάρια βρασμένα και περασμένα στο μίξερ

100 γρ. βούτυρο (60 γρ. στην αρχή και 40 γρ. για το δέσιμο)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για την κρέμα gorgonzola

100 γρ. gorgonzola

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν και τα κρατάμε στη ζέστη.

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια και τα αφήνουμε να πάρουν λίγη νοστιμιά μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 περίπου λεπτά από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. (Το ρύζι παίρνει ένα φούξια χρώμα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο το ριζότο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω σταγόνες από την κρέμα.

empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Κεφτεδάκια από κολοκύθια

Νόστιμα κεφτεδάκια από κρέας και κολοκύθια γεμισμένα με τυρί gouda.
empty alt

Σολομός μαριναρισμένος στο φούρνο

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
Back To Top