Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

250 γρ. παντζάρια βρασμένα και περασμένα στο μίξερ

100 γρ. βούτυρο (60 γρ. στην αρχή και 40 γρ. για το δέσιμο)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για την κρέμα gorgonzola

100 γρ. gorgonzola

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν και τα κρατάμε στη ζέστη.

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια και τα αφήνουμε να πάρουν λίγη νοστιμιά μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 περίπου λεπτά από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. (Το ρύζι παίρνει ένα φούξια χρώμα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο το ριζότο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω σταγόνες από την κρέμα.

empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Τυλιχτάρια με χοιρινό

Μια πρωτότυπη πρόταση για δείπνο με χοιρινά φιλέτα στο φούρνο.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
Back To Top