Μέτρια   Μερίδες : 6   21.01-04.59  

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive

500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο

4 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

1 μπολάκι γάλα πλήρες

Τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό να βράσει και βάζουμε μέσα τα κουτιά του ζαχαρούχου γάλακτος. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες ώστε το γάλα να μετατραπεί σε καραμέλα. Βγάζουμε και τα να κρυώσουν. Στο μπολάκι με το γάλα βουτάμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε σειρά σε ένα πυρέξ. Από πάνω απλώνουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα το καραμελωμένο γάλα. Πάνω από την καραμέλα απλώνουμε ομοιόμορφα τις ροδέλες μπανάνας και τελειώνουμε απλώνοντας τη σαντιγί. Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

empty alt

Μεξικάνικη σαλάτα με nachos

Πλούσια και χορταστική σαλάτα με γεύση Μεξικού.
empty alt

Μικρά muffin με σοκολάτα

Τέλεια, αφράτα muffins με σοκολάτα. Κλασικά μικρά κέικ για παιδικά πάρτι, για πρωινό, για σνακ στη δουλειά.
empty alt

Ταλιατέλες με σπαράγγια

Επιλέξτε αν θέλετε άλλο ζυμαρικό, τα σπαράγγια συνδυάζονται τέλεια με όλα!
empty alt

Φιλέτο με πιπέρι πράσινο

Μια πρωτότυπη συνταγή με πιπέρια που δίνουν μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στο κρέας.
empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Σαλιγκάρια a la vigneronne

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
Back To Top