Μέτρια   Μερίδες : 6   21.01-04.59  

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive

500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο

4 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

1 μπολάκι γάλα πλήρες

Τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό να βράσει και βάζουμε μέσα τα κουτιά του ζαχαρούχου γάλακτος. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες ώστε το γάλα να μετατραπεί σε καραμέλα. Βγάζουμε και τα να κρυώσουν. Στο μπολάκι με το γάλα βουτάμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε σειρά σε ένα πυρέξ. Από πάνω απλώνουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα το καραμελωμένο γάλα. Πάνω από την καραμέλα απλώνουμε ομοιόμορφα τις ροδέλες μπανάνας και τελειώνουμε απλώνοντας τη σαντιγί. Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Μοσχαράκι γάλακτος με κρέμα από μπρόκολο

Συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία του μπρόκολο με την υπέροχη γεύση του κρέατος. 
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
Back To Top