Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Ο ρομαντισμός περνάει από το κουταλάκι του γλυκού.

Υλικά:

½ λίτρο γάλα καρύδας

1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

350 γρ. νερό

200 γρ. φραγκοστάφυλο

1κ.σ. εσάνς τριαντάφυλλο

2 κ.γ. αγάρ αγάρ σε σκόνη

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 φύλλο ζελατίνας

Οδηγίες:

Λιώνουμε το αγάρ αγάρ μαζί με το ένα κουτάλι ζάχαρη άχνη μέσα στο γάλα καρύδας και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα ¾ από μακρόστενα φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Περνάμε στο μίξερ το φραγκοστάφυλο μαζί με το άλλο κουτάλι ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε 350 γρ. νερό και το φύλλο ζελατίνας που έχουμε μουσκέψει από πριν σε κρύο νερό. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μείγμα για 5 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το εσάνς τριαντάφυλλο. Μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό γεμίζουμε μέχρι πάνω τα φορμάκια. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύο και γαρνίρουμε με 2-3 φρέσκα φραγκοστάφυλλα.

empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Σαλάτα με τόνο, μύρτιλα και βαλεριάνα

Ένα δροσερό πιάτο που ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω γεύσεις.
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
Back To Top