Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Ο ρομαντισμός περνάει από το κουταλάκι του γλυκού.

Υλικά:

½ λίτρο γάλα καρύδας

1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

350 γρ. νερό

200 γρ. φραγκοστάφυλο

1κ.σ. εσάνς τριαντάφυλλο

2 κ.γ. αγάρ αγάρ σε σκόνη

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 φύλλο ζελατίνας

Οδηγίες:

Λιώνουμε το αγάρ αγάρ μαζί με το ένα κουτάλι ζάχαρη άχνη μέσα στο γάλα καρύδας και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα ¾ από μακρόστενα φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Περνάμε στο μίξερ το φραγκοστάφυλο μαζί με το άλλο κουτάλι ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε 350 γρ. νερό και το φύλλο ζελατίνας που έχουμε μουσκέψει από πριν σε κρύο νερό. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μείγμα για 5 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το εσάνς τριαντάφυλλο. Μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό γεμίζουμε μέχρι πάνω τα φορμάκια. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύο και γαρνίρουμε με 2-3 φρέσκα φραγκοστάφυλλα.

empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Σαλάτα με νουντλς χοιρινό και σόγια

Εξωτική σαλάτα με γευστική και χορταστική.
empty alt

Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!
empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Κέικ με μανταρίνια

Αρωματικό κέικ, τέλειο για το πρωινό σας.
Back To Top