Μέτρια   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.

Υλικά:

480 γρ. ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου

40 γρ. στέβια

150 γρ. αλεύρι

6 γρ. μπέκιν πάουντερ

Ζεστ από 1 λεμόνι

Για το γλάσο

Χυμό από ½ λεμόνι

40 γρ. ζάχαρη μαύρη

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε ύστερα τη μισή στέβια. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και την υπόλοιπη στέβια. Στο μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ασπράδι ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση (χωρίς να έχουμε βουτυρώσει πριν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν είναι ψημένο στη μέση. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το γλασάρουμε αφού έχουμε ανακατέψει το χυμό λεμονιού μαζί με τη μαύρη ζάχαρη.

empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.

Back To Top