Μέτρια   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.

Υλικά:

480 γρ. ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου

40 γρ. στέβια

150 γρ. αλεύρι

6 γρ. μπέκιν πάουντερ

Ζεστ από 1 λεμόνι

Για το γλάσο

Χυμό από ½ λεμόνι

40 γρ. ζάχαρη μαύρη

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε ύστερα τη μισή στέβια. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και την υπόλοιπη στέβια. Στο μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ασπράδι ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση (χωρίς να έχουμε βουτυρώσει πριν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν είναι ψημένο στη μέση. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το γλασάρουμε αφού έχουμε ανακατέψει το χυμό λεμονιού μαζί με τη μαύρη ζάχαρη.

empty alt

Φακές με ρύζι

Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Φιλέτο με πιπέρι πράσινο

Μια πρωτότυπη συνταγή με πιπέρια που δίνουν μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στο κρέας.
empty alt

Σαλιγκάρια a la vigneronne

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
empty alt

Μηλόπιτα με γάλα από ρύζι

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Back To Top