Δύσκολη   Μερίδες : 16   18.31-21.00  

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.

Υλικά:

100 γρ. ελαιόλαδο

25 γρ. πούδρα αμυγδάλου

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

40 γρ. αλεύρι από ρύζι

5 γρ. μπέκιν πάουντερ

25 γρ. φρουκτόζη

1 αυγό

2 μήλα κίτρινα

1 κ.γ. κεδροκούκουτσα

3 κ.γ. μέλι

2 κ.γ. σταγόνες κουβερτούρα

2 κ.γ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Αλάτι

16 χαρτάκια για μάφιν

Οδηγίες:

Για την πάστα φλώρα

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 άλευρα, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν, τη φρουκτόζη, το ελαιόλαδο, το αυγό και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Για την κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα μήλα κομμένα σε τετραγωνάκια, προθέτουμε το μέλι, τα κεδροκούκουτσα, ½ ποτηράκι νερό και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, βγάζουμε τα κεδροκούκουτσα και τα περνάμε στο μπλέντερ. Τα κρατάμε στην άκρη. Παίρνουμε τη ζύμη από την πάστα φλώρα, την ανοίγουμε με τον πλάστη, κόβουμε 16 φορμάκια και τα βάζουμε μέσα στα χαρτάκια από μάφιν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι ψημένα, τα βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, γαρνίρουμε με την κρέμα από μήλο, τις σταγόνες σοκολάτας και το τριμμένο φιστίκι.

empty alt

Σουβλάκια από φρούτα με σοκολάτα

Μία πανέξυπνη και ταυτόχρονα θρεπτική πρόταση για παιδικό πάρτι. Το σίγουρο είναι ότι οι υπόλοιποι γονείς θα σας χειροκροτήσουν!
empty alt

Μπριάμ

Μάθετε να εκτελείτε με ακρίβεια το κλασικό φαγητό της μαμάς.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο

Εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
Back To Top