Εύκολη   Μερίδες : 8   10.01-12.30  

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

1 ποτήρι νερού ρύζι γλασέ

1 λίτρο γάλα

1 ½ λίτρο νερό

100 γρ. βούτυρο φρέσκο

70 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

Κανέλα

Οδηγίες:

Βράζουμε το ρύζι μέχρι να πιει το νερό του. Ρίχνουμε ύστερα το γάλα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην αρπάξει στον πάτο το γάλα. Μόλις ξεκινήσει να πήζει και να γίνεται κρέμα ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις πήξει και γίνει σαν κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

 

empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Pasta με σάλτσα ωμή (crudaiola)

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.
empty alt

Μπισκότα του καουμπόη

Αμερικάνικη συνταγή για μπισκότα χωρίς πολλές θερμίδες με σταφίδα, καρύδι και σοκολάτα
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.
empty alt

Μεξικάνικη σαλάτα με nachos

Πλούσια και χορταστική σαλάτα με γεύση Μεξικού.
Back To Top