Εύκολη   Μερίδες : 8   10.01-12.30  

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

1 ποτήρι νερού ρύζι γλασέ

1 λίτρο γάλα

1 ½ λίτρο νερό

100 γρ. βούτυρο φρέσκο

70 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

Κανέλα

Οδηγίες:

Βράζουμε το ρύζι μέχρι να πιει το νερό του. Ρίχνουμε ύστερα το γάλα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην αρπάξει στον πάτο το γάλα. Μόλις ξεκινήσει να πήζει και να γίνεται κρέμα ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις πήξει και γίνει σαν κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

 

empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Strudel με κεράσια

Αρωματικό στρούντελ κεράσι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Back To Top