Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Τα φρούτα μπαίνουν στο τραπέζι για να δώσουν γεύση στη σαλάτα σας.

Υλικά:

1 λόλο ρόσο

1 τροκαντέρο

1 μήλο κόκκινο

1 μήλο πράσινο

1 αχλάδι κίτρινο (κάιζερ)

1 κ.σ. σταφίδα ξανθή

4 φέτες ψωμί μπαγκέτας

200 γρ. τυρί καμαμπέρ ή μπρι

30 γρ. φιστίκια αιγίνης καβουρδισμένα

2 κ.σ. ξύδι μήλο

1 κ.σ. τζιν

8 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες:

Πλένουμε τις σαλάτες και τις κόβουμε με το χέρι. Βάζουμε τις σταφίδες μέσα σε νερό χλιαρό να μαλακώσουν. Παίρνουμε το ψωμί, το περνάμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Κόβουμε το καμαμπέρ σε κομμάτια. Παίρνουμε τα φρούτα μαζί με τη φλοίδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες περνώντας τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Με τα υπόλοιπα υλικά κάνουμε μία βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ξύδι, το τζιν και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα φρούτα και ρίχνουμε τη βινεγκρέτ. Το απλώνουμε σε ένα πιάτο, από πάνω ρίχνουμε τα κομμάτια από το τυρί και δίπλα βάζουμε το ψωμί.

empty alt

Βελουτέ με πατάτα, μανιτάρια και φουντούκι

Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
Back To Top