Εύκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Τα φρούτα δίνουν χρώμα και διαφορετική γεύση στην σαλάτα σας.

Υλικά:

1 μαρούλι

12 δαμάσκηνα μαλακά (κομμένα στα τέσσερα)

2 μήλα πράσινα

2 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. χυμό λεμόνι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. λιναρόσπορο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε με το χέρι. Πλένουμε και τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες μαζί με τη φλοίδα περνώντας τα με λίγο από το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να μαριναριστούν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, τα μήλα, τα δαμάσκηνα, το λιναρόσπορο και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάτα.

empty alt

Pizza muffins

Επιλέξτε να κάνετε τη διαφορά στα muffin με γεύση pizza
empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
empty alt

Τούρτα σοκολάτας

Ένα γλυκό με στρώσεις σοκολάτας και στο ενδιάμεσο τραγαγά μπισκότα.
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
Back To Top