Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Υπέροχη καροτόσουπα με λεπτή γεύση και πλούσια υφή.

Υλικά:

500 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες

30 γρ. βούτυρο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 μικρό τζίντζερ

Χυμό από ½ λάιμ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. γιαούρτι

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε αλάτι, τα καρότα, τη ζάχαρη, το ζωμό και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε τη σούπα να βράσει ξεσκέπαστη για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και την περνάμε λίγη λίγη στο μπλέντερ. Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.

Back To Top