Μέτρια   Μερίδες : 3   05.00-10.00  

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.

Υλικά

450 γρ. Spaghetti

3 κ.σ. ελαιόλαδο

30 γρ. βούτυρο

2 μεγάλα λεμόνια βιολογικά

1 σφηνάκι limoncello

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ασπρο πιπέρι

Αλάτι

 

Οδηγίες

Παίρνουμε τα λεμόνια και με έναν αποφλοιωτή ξεφλουδίζουμε πολύ προσεκτικά το κίτρινο μέρος και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τα βράζουμε και τα κρυώνουμε 2 φορές για 2 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ξεκινήσουν να ζεσταίνονται, ρίχνουμε τις λωρίδες από τη φλοίδα λεμονιού. Ύστερα προσθέτουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το χυμό από το ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και ρίχνουμε και το limoncello. Δένουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό από πάνω.

empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Linguine με καβούρι, σολομό και λεμόνι

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.
empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
Back To Top