Μέτρια   Μερίδες : 3   05.00-10.00  

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.

Υλικά

450 γρ. Spaghetti

3 κ.σ. ελαιόλαδο

30 γρ. βούτυρο

2 μεγάλα λεμόνια βιολογικά

1 σφηνάκι limoncello

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ασπρο πιπέρι

Αλάτι

 

Οδηγίες

Παίρνουμε τα λεμόνια και με έναν αποφλοιωτή ξεφλουδίζουμε πολύ προσεκτικά το κίτρινο μέρος και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τα βράζουμε και τα κρυώνουμε 2 φορές για 2 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ξεκινήσουν να ζεσταίνονται, ρίχνουμε τις λωρίδες από τη φλοίδα λεμονιού. Ύστερα προσθέτουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το χυμό από το ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και ρίχνουμε και το limoncello. Δένουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό από πάνω.

empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Σούπα από όσπρια

Η συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες μαζί με τα παιδιά!
empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
Back To Top