Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.


Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της. Αυτά είναι τρία μυστικά-πασπαρτού που διευκολύνουν τη ζωή της και τη βοηθούν κάθε φορά να απογειώσει το αποτέλεσμα.

1. Αγόρασε ένα φτηνό ελαιόλαδο και ένα καλύτερο. Αν μαγειρεύεις πολύ με ελαιόλαδο, καλό είναι να έχεις ένα πιο οικονομικό και ένα πιο ακριβό. Το πιο ακριβό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες όπως η πέστο ή να προστεθεί σε μπρουσκέτες, όπου αναδεικνύεται τέλεια η γεύση του, ενώ το φτηνότερο να αξιοποιηθεί σε μαγειρευτά φαγητα, όπως κοκκινιστά και όσπρια, όπου η γεύση του καλύπτεται από άλλες, δυνατότερες.

2. Βάλε στην κατάψυξη φλούδες παρμεζάνας να τις χρησιμοποιήσεις σε σούπες. Και εκεί που πιστεύεις ότι έχεις τρίψει όλη την παρμεζάνα και ετοιμάζεσαι να πετάξεις τη λεπτή φλούδα που έχει περισσέψει… μην το κάνεις. Η Laura εξηγεί ότι μπορεί να γίνει το συστατικό που θα κάνει τη διαφορά σε μια σούπα. Την ώρα που ετοιμάζεις τη σούπα, απλά ρίχνεις λίγη παρμεζάνα στο μείγμα που σιγοβράζει, και το εκλεκτό ιταλικό τυρί απελευθερώνει όλη τη γεύση του. Για να έχεις πάντα φλούδες παρμεζάνας διαθέσιμες, μπορείς να τις διατηρήσεις στην κατάψυξη.

3. Αντιμετώπισε το χρόνο σαν ένα ακόμα υλικό της συνταγής σου. «Ένα από τα πιο σημαντικότερα πράγματα στο μαγείρεμα είναι ο χρόνος – να αφήσουμε κάτι να μαγειρευτεί όσο ακριβώς χρειάζεται χωρίς να πιέσουμε καταστάσεις», καταλήγει η Laura.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

Μιλάμε εκ… μπύρας!

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top