Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

0     

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

parmesan
Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της. Αυτά είναι τρία μυστικά-πασπαρτού που διευκολύνουν τη ζωή της και τη βοηθούν κάθε φορά να απογειώσει το αποτέλεσμα.

1. Αγόρασε ένα φτηνό ελαιόλαδο και ένα καλύτερο. Αν μαγειρεύεις πολύ με ελαιόλαδο, καλό είναι να έχεις ένα πιο οικονομικό και ένα πιο ακριβό. Το πιο ακριβό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες όπως η πέστο ή να προστεθεί σε μπρουσκέτες, όπου αναδεικνύεται τέλεια η γεύση του, ενώ το φτηνότερο να αξιοποιηθεί σε μαγειρευτά φαγητα, όπως κοκκινιστά και όσπρια, όπου η γεύση του καλύπτεται από άλλες, δυνατότερες.

2. Βάλε στην κατάψυξη φλούδες παρμεζάνας να τις χρησιμοποιήσεις σε σούπες. Και εκεί που πιστεύεις ότι έχεις τρίψει όλη την παρμεζάνα και ετοιμάζεσαι να πετάξεις τη λεπτή φλούδα που έχει περισσέψει… μην το κάνεις. Η Laura εξηγεί ότι μπορεί να γίνει το συστατικό που θα κάνει τη διαφορά σε μια σούπα. Την ώρα που ετοιμάζεις τη σούπα, απλά ρίχνεις λίγη παρμεζάνα στο μείγμα που σιγοβράζει, και το εκλεκτό ιταλικό τυρί απελευθερώνει όλη τη γεύση του. Για να έχεις πάντα φλούδες παρμεζάνας διαθέσιμες, μπορείς να τις διατηρήσεις στην κατάψυξη.

3. Αντιμετώπισε το χρόνο σαν ένα ακόμα υλικό της συνταγής σου. «Ένα από τα πιο σημαντικότερα πράγματα στο μαγείρεμα είναι ο χρόνος – να αφήσουμε κάτι να μαγειρευτεί όσο ακριβώς χρειάζεται χωρίς να πιέσουμε καταστάσεις», καταλήγει η Laura.