Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο. Αλήθεια όμως, έχετε αναρωτηθεί γιατί οι γαμήλιες τούρτες είναι τριώροφες; Όχι, δεν είναι γιατί έτσι δείχνουν καλύτερα στο γαμήλιο τραπέζι! Μάθετε ότι κάθε… όροφος έχει τη δική του σημασία και το… ρετιρέ της τούρτας, η κορυφαία βαθμίδα, επίσης εξυπηρετεί κάποιο ξεχωριστό σκοπό.

Η παράδοση λέει, ότι η πρώτη στρώση, είναι για να καταναλωθεί κατά την τελετή, η μεσαία για να διανεμηθεί μετά την τελετή ως δώρο ευχαριστίας προς τους καλεσμένους και η κορυφή φυλάσσεται για τη βάφτιση του πρώτου παιδιού- τελετή που κατά το 19ο αιώνα, ακολουθούσε αρκετά γρήγορα μετά το γάμο. Κι αν αναρωτηθείτε πώς διατηρούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, η απάντηση είναι ότι οι τούρτες φτιάχνονταν με φρούτα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Τα χρόνια πέρασαν και τον 20ο και 21ο αιώνα, τα ζευγάρια ολοένα και καθυστερούν τη δημιουργία οικογένειας, οπότε η σημασία της κορυφής της τούρτας άλλαξε και σήμερα φυλάσσεται για την πρώτη επέτειο. Οι γαμήλιες τούρτες χρονολογούνται από τους μεσαιωνικούς χρόνους, αλλά τότε φτιάχνονταν συνήθως με σιτάρι δεν ήταν οι ζαχαρένιοι πειρασμοί που είναι σήμερα. Οι ιστορικοί αναφέρουν πως η τούρτα δεν καταναλώνονταν αλλά την πετούσαν στη νύφη ως σύμβολο της γονιμότητας. Οι τούρτες που απολαμβάνουμε στη σύγχρονη εποχή, σε μεγάλο βαθμό τις οφείλουμε  στη βασίλισσα Βικτώρια και τον Πρίγκιπα Αλβέρτο που ενώθηκαν εις σάρκα μιαν το 1840. Τότε, ήταν που τρόπον τινα, καθιερώθηκε η γαμήλια τούρτα με τις τρεις στρώσεις.

empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
empty alt

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν
Back To Top