Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.

 

Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας. Να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ και πατήσεις είτε το play της αγαπημένης σου σειράς είτε να ξαπλώσεις αγκαλιά με τη μια και μοναδική σου αγάπη ακούγοντας μουσικές που σε ταξιδεύουν. Για να κάνουμε αυτό το νοερό ταξίδι λίγο πιο έντονο και για να βάλουμε κι όλες τις αισθήσεις στο παιχνίδι της χαλάρωσης σου προτείνουμε μια εύκολη κι απλή συνταγή για ζεστό κρασί, που το χρώμα και τα αρώματά του και εννοείται η γεύση του θα κάνουν την καραντίνα να περάσει -ίσως- λίγο πιο ανώδυνα! Στο κάτω κάτω είναι Παρασκευή βράδυ! Enjoy!

Το να κάνεις ζεστό κρασί δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Συνδυάζεις ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί με μερικές φέτες πορτοκαλιού, μπαχαρικά, μέλι και κονιάκ και το αφήνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ξηρές ποικιλίες όπως merlot, malbec ή cab sauv. Αλλά στην πραγματικότητα μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια ποικιλία θες, το αγαπημένο σου μπουκάλι λειτουργεί κι εδώ μια χαρά. Εάν δεν σου αρέσει το κονιάκ ή δεν έχεις στο σπίτι, μπορείς άνετα να το παραλείψεις – εναλλακτικά, αν θες πιο φρουτώδη και γλυκιά γεύση μπορείς να προσθέσεις κάποιο λικέρ της προτίμησής σου.

mull

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

mulle

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 ml) μπουκάλι κόκκινο κρασί

1 πορτοκάλι, κομμένο σε στρογγυλά κομμάτια/φέτες, και επιπλέον κομμάτια για γαρνιτούρα

6 ολόκληρα γαρίφαλα

3 ξυλάκια κανέλας, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

Γλυκάνισο 3 αστέρων

1/4 φλ. μέλι

1/2 φλ. κονιάκ

mulleda

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάζεις όλα τα υλικά. Μόλις αρχίζουν να σιγοβράζουν -προσοχή να μην έρθουν σε βρασμό- μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Σιγοβράζεις απαλά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Το σερβίρεις και το απολαμβάνεις ζεστό και γαρνίρεις με περισσότερες φέτες εσπεριδοειδών (πλέον βρίσκεις και μανταρίνι) και ξυλάκια κανέλας ακόμα και αστεράκια γλυκάνισου.

 

 

empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκιες τις ντομάτες

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.
empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Χειμερινή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελών, ρόδι, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
Back To Top