Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη πρόκληση; […]

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση!

Η μεγαλύτερη πρόκληση; Να κόψεις το κουνουπίδι σε κομμάτια που θυμίζουν, όντως, ρύζι. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το πετύχεις, σύμφωνα με το Bonappetit.com, είναι να το τρίψεις από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη έτσι ώστε να έχεις χοντρές λωρίδες και όχι πολύ μικρά κομμάτια. Υπολόγισε ότι μισό κεφάλι κουνουπίδι θα σου δώσει περίπου τέσσερα φλιτζάνια ρύζι.

Για να το μαγειρέψεις, σοτάρεις σε βούτυρο διάφορα αρωματικά υλικά, όπως φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριές χαλαπένιο, προσθέτεις και το κουνουπίδι και αφήνεις το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου πέντε με επτά λεπτά ακόμα. Γαρνίρεις με λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και γενναιόδωρες ποσότητες από αλάτι και πιπέρι.

Εναλλακτικά, μπορείς να τηγανίσεις το ρύζι από κουνουπίδι μαζί με ένα αυγό μάτι! Μπορείς, ακόμα, να το χρησιμοποιήσεις για να συνοδεύσεις το κρέας σου ή για να χυλώσουν καλύτερα οι σούπες και οι σάλτσες των μαγειρευτών σου.

Σε γενικές γραμμές, το ρύζι από κουνουπίδι είναι μια καλή λύση αν απέχεις από τη γλουτένη, αλλά και μια εναλλακτική επιλογή αν έχεις βαρεθεί να μαγειρεύεις το συγκεκριμένο λαχανικό με τους «κλασικούς τρόπους»: για παράδειγμα στον ατμό ως σαλάτα με λάδι και λεμόνι, τηγανιτό, ή γιαχνί στην κατσαρόλα.

empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

Τα 12 πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών και οι συνταγές στις οποίες θα τα χρησιμοποιήσεις

Όταν σκεφτόμαστε τη φράση «ιταλική κουζίνα», η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως ένα πιάτο Spaghetti, όμως ζυμαρικά δεν είναι μόνο τα κλασικά αυτά μακρόστενα μακαρόνια.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

4 tips για πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
Back To Top