Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη πρόκληση; […]

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση!

Η μεγαλύτερη πρόκληση; Να κόψεις το κουνουπίδι σε κομμάτια που θυμίζουν, όντως, ρύζι. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το πετύχεις, σύμφωνα με το Bonappetit.com, είναι να το τρίψεις από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη έτσι ώστε να έχεις χοντρές λωρίδες και όχι πολύ μικρά κομμάτια. Υπολόγισε ότι μισό κεφάλι κουνουπίδι θα σου δώσει περίπου τέσσερα φλιτζάνια ρύζι.

Για να το μαγειρέψεις, σοτάρεις σε βούτυρο διάφορα αρωματικά υλικά, όπως φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριές χαλαπένιο, προσθέτεις και το κουνουπίδι και αφήνεις το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου πέντε με επτά λεπτά ακόμα. Γαρνίρεις με λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και γενναιόδωρες ποσότητες από αλάτι και πιπέρι.

Εναλλακτικά, μπορείς να τηγανίσεις το ρύζι από κουνουπίδι μαζί με ένα αυγό μάτι! Μπορείς, ακόμα, να το χρησιμοποιήσεις για να συνοδεύσεις το κρέας σου ή για να χυλώσουν καλύτερα οι σούπες και οι σάλτσες των μαγειρευτών σου.

Σε γενικές γραμμές, το ρύζι από κουνουπίδι είναι μια καλή λύση αν απέχεις από τη γλουτένη, αλλά και μια εναλλακτική επιλογή αν έχεις βαρεθεί να μαγειρεύεις το συγκεκριμένο λαχανικό με τους «κλασικούς τρόπους»: για παράδειγμα στον ατμό ως σαλάτα με λάδι και λεμόνι, τηγανιτό, ή γιαχνί στην κατσαρόλα.

empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

Το tip που θα κάνει το ψάρι σου εκπληκτικά γευστικό και τρυφερό

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Summer pasta lovers!

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top