Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers

Αυτή η εκδοχή alfredo με μπέικον σκόρδου είναι η απόλυτη απόλαυση της εβδομάδας, με ζουμερές γαρίδες, καπνιστό μπέικον και μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από απόλαυση.

Συνολικός χρόνος

25 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας

15 λεπτά

Ώρα μαγειρέματος

10 λεπτά

Απόδοση

4 μερίδες

Συστατικά

6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

455 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

½ μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (480 mL)

500 γρ. fettuccine, μαγειρεμένο

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (110 γρ.)

½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό (20 γρ.), ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή άλλο σκεύος σοτάρετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και αδιαφανείς. Αφαιρέστε τις γαρίδες και το μπέικον από το σκεύος, αφήνοντας πίσω τυχόν λιπαρά από το μαγείρεμα του μπέικον.

Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο στο ίδιο σκεύος και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει.

Προσθέτετε την κρέμα και αφήνετε να πάρει μια βράση.

Μόλις πάρει βράση η κρέμα προσθέτετε το φετουτσίνι. Επιστρέψτε τις γαρίδες και το μπέικον στο σκεύος, μαζί με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να καλύψει όμορφα τις γαρίδες και τα ζυμαρικά.

Θερμίδες διατροφής: 2185 Λιπαρά: 125 γραμμάρια Υδατάνθρακες: 192 γραμμάρια Φυτικές ίνες: 9 γραμμάρια Σάκχαρα: 20 γραμμάρια Πρωτεΐνη: 103 γραμμάρια

empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
Back To Top