Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers

Αυτή η εκδοχή alfredo με μπέικον σκόρδου είναι η απόλυτη απόλαυση της εβδομάδας, με ζουμερές γαρίδες, καπνιστό μπέικον και μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από απόλαυση.

Συνολικός χρόνος

25 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας

15 λεπτά

Ώρα μαγειρέματος

10 λεπτά

Απόδοση

4 μερίδες

Συστατικά

6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

455 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

½ μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (480 mL)

500 γρ. fettuccine, μαγειρεμένο

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (110 γρ.)

½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό (20 γρ.), ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή άλλο σκεύος σοτάρετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και αδιαφανείς. Αφαιρέστε τις γαρίδες και το μπέικον από το σκεύος, αφήνοντας πίσω τυχόν λιπαρά από το μαγείρεμα του μπέικον.

Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο στο ίδιο σκεύος και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει.

Προσθέτετε την κρέμα και αφήνετε να πάρει μια βράση.

Μόλις πάρει βράση η κρέμα προσθέτετε το φετουτσίνι. Επιστρέψτε τις γαρίδες και το μπέικον στο σκεύος, μαζί με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να καλύψει όμορφα τις γαρίδες και τα ζυμαρικά.

Θερμίδες διατροφής: 2185 Λιπαρά: 125 γραμμάρια Υδατάνθρακες: 192 γραμμάρια Φυτικές ίνες: 9 γραμμάρια Σάκχαρα: 20 γραμμάρια Πρωτεΐνη: 103 γραμμάρια

empty alt

Τι είναι το αστέρι Michelin και πώς απονέμεται

Πρόκειται για τη «βίβλο» της γαστρονομίας. Ο οδηγός Michelin είναι μια σειρά ετήσιων οδηγών που εκδίδονται από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία, για πάνω από έναν αιώνα.
empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Κάνε αυτό το κόλπο για να μην ξαναμαυρίσει ποτέ η μπανάνα

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει

Back To Top