Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».

Μπορείς να την απολαύσεις σε μια ωραία μπυραρία με την παρέα σου.

Μπορείς να πάρεις μερικά κουτάκια και από αυτά να ξεκινήσει το πιο αξέχαστο beach party.

Μπορείς ακόμη να την απολαύσεις μοναχικά, καθισμένος σε έναν λόφο και χαζεύοντας τα φώτα της πόλης.

Είναι ωραία παρέα η μπύρα. Είναι όμως καλή παρέα;

Ας δούμε το ποιον της (από τι αποτελείται):

Από νερό (σε ποσοστό 93%), βύνη (εξού και η γεύση της), λυκίσκο (που την αρωματίζει, της δίνει την πικρούτσικη γεύση της και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό) και μαγιά (που ευθύνεται για την παραγωγή του αλκοόλ και για το φυσικό ανθρακικό της).

Πόσο καλό μας κάνει;

Οι Γερμανοί λένε ότι «Η μπυραρία είναι το καλύτερο φαρμακείο». Και οι Γερμανοί ξέρουν ότι όταν καταναλώνεις με μέτρο την μπύρα, μόνο οφέλη μπορεί να έχεις.

Γιατί:

-H βύνη προσφέρει στην μπίρα υδατοδιαλυτές διαιτητικές ίνες.

-O λυκίσκος έχει ουσίες που επιδρούν προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες και κάποιες μορφές καρκίνου, ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

-H μαγιά χαρίζει βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως B1, B6 και φυλλικό οξύ.

-Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσοι καταναλώνουν με μέτρο μπύρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου ή πίνουν πολύ.

Νομίζεις ότι παχαίνει;
Μύθος, και δεν είναι τοποθέτηση προϊόντος. Η μπύρα δεν παχαίνει όταν η ποσότητα που πίνεις είναι μέτρια και φυσικά όταν δεν την συνοδεύεις με πλατό τυριών και αλλαντικών!

Δεν περιέχει λίπος ή χοληστερίνη, η περιεκτικότητά της σε σάκχαρα είναι χαμηλή και οι θερμίδες της είναι σαφώς λιγότερες από άλλα ποτά. Πίνοντας, για παράδειγμα, ένα κουτάκι ξανθιάς lager παίρνεις 150 θερμίδες.

Το θέμα είναι στα πόσα κουτάκια θα σταματήσεις. Δεν λέμε τυχαία: «Πάμε για μπύρες;» και ποτέ «Πάμε για μπύρα;».

empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Όσπρια: 10 μυστικά για να τα μαγειρέψεις σωστά

Τι καλύτερο, τώρα που χειμωνιάζει, από μια σούπα με όσπρια, λαχανικά και διάφορα μπαχαρικά, πλούσια σε γεύσεις και αρώματα, την οποία απολαμβάνεις ζεστή ζεστή από την κατσαρόλα; Ωστόσο και τα όσπρια έχουν τα μυστικά τους αν θέλεις να γίνουν μαλακά, νόστιμα και εύπεπτα.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top