Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά.

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά. Όταν τελικά σηκώσεις το κεφάλι σου, είναι μεσημέρι. Πεινάς, παίρνεις κάτι πρόχειρο απέξω και επιστρέφεις στα καθήκοντά σου. Όταν γυρνάς στο σπίτι πεινάς ξανά και πλέον είσαι και κουρασμένος αλλά πρέπει να φτιάξεις κάτι να φας.

Σου θυμίζει κάτι όλο αυτό; Αν ταυτίζεσαι και είσαι από τους (πολλούς δυστυχώς) ανθρώπους που λόγω της πίεσης χρόνου, έχουν «αποβάλει» το πρωινό από το καθημερινό τους πρόγραμμα, συνέχισε να διαβάζεις γιατί σου έχω τη λύση.

Και συγκεκριμένα 3 λύσεις, που θα σε βοηθήσουν να μην ξαναχάσεις ποτέ το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, σύμφωνα με την επιστήμη, το πρωινό σου (θα δικαιωθεί επιτέλους και η μαμά σου που σε κυνηγούσε κάθε πρωί να φας!).

Οργανώσου από το προηγούμενο βράδυ. Βγάλε έξω μπολ, πιάτα, κουτιά με δημητριακά, τα φρούτα που θα φας, τα τηγάνια που θα κάνεις τα αυγά σου και ό,τι άλλο θα ήθελες να περιλαμβάνει το πρωινό σου πριν πας για ύπνο για να τα βρεις έτοιμα το πρωί.

Κάτι απλό αρκεί. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο, ένα μπολ με δημητριακά και μία μπανάνα αρκούν για να σου δώσουν την ενέργεια που απαιτεί ο οργανισμός σου στο ξεκίνημα της ημέρας.

Πάμε πακέτο. Αν δεν προλαβαίνεις να φας στο σπίτι, φτιάξε ταπεράκι με τα απαραίτητα και πάρε φρούτα, τοστ, μπάρες δημητριακών μαζί σου για να τα απολαύσεις στο γραφείο.

Να θυμάσαι ότι για να είναι ένα πρωινό πλήρως θρεπτικό θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές από δύο διαφορετικές ομάδες τροφών. Για παράδειγμα, δημητριακά και blueberries με γιαούρτι, βρώμη με γάλα και αποξηραμένα φρούτα, μπέιγκελ με ένα κομμάτι τυρί και φράουλες ή μία πίτα με αυγό και κομμάτια αβοκάντο.

empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Μωσαϊκό απόλαυσης ή ο πιο εύκολος σοκολατένιος κορμός

Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια.
empty alt

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.
Back To Top