Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά.

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά. Όταν τελικά σηκώσεις το κεφάλι σου, είναι μεσημέρι. Πεινάς, παίρνεις κάτι πρόχειρο απέξω και επιστρέφεις στα καθήκοντά σου. Όταν γυρνάς στο σπίτι πεινάς ξανά και πλέον είσαι και κουρασμένος αλλά πρέπει να φτιάξεις κάτι να φας.

Σου θυμίζει κάτι όλο αυτό; Αν ταυτίζεσαι και είσαι από τους (πολλούς δυστυχώς) ανθρώπους που λόγω της πίεσης χρόνου, έχουν «αποβάλει» το πρωινό από το καθημερινό τους πρόγραμμα, συνέχισε να διαβάζεις γιατί σου έχω τη λύση.

Και συγκεκριμένα 3 λύσεις, που θα σε βοηθήσουν να μην ξαναχάσεις ποτέ το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, σύμφωνα με την επιστήμη, το πρωινό σου (θα δικαιωθεί επιτέλους και η μαμά σου που σε κυνηγούσε κάθε πρωί να φας!).

Οργανώσου από το προηγούμενο βράδυ. Βγάλε έξω μπολ, πιάτα, κουτιά με δημητριακά, τα φρούτα που θα φας, τα τηγάνια που θα κάνεις τα αυγά σου και ό,τι άλλο θα ήθελες να περιλαμβάνει το πρωινό σου πριν πας για ύπνο για να τα βρεις έτοιμα το πρωί.

Κάτι απλό αρκεί. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο, ένα μπολ με δημητριακά και μία μπανάνα αρκούν για να σου δώσουν την ενέργεια που απαιτεί ο οργανισμός σου στο ξεκίνημα της ημέρας.

Πάμε πακέτο. Αν δεν προλαβαίνεις να φας στο σπίτι, φτιάξε ταπεράκι με τα απαραίτητα και πάρε φρούτα, τοστ, μπάρες δημητριακών μαζί σου για να τα απολαύσεις στο γραφείο.

Να θυμάσαι ότι για να είναι ένα πρωινό πλήρως θρεπτικό θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές από δύο διαφορετικές ομάδες τροφών. Για παράδειγμα, δημητριακά και blueberries με γιαούρτι, βρώμη με γάλα και αποξηραμένα φρούτα, μπέιγκελ με ένα κομμάτι τυρί και φράουλες ή μία πίτα με αυγό και κομμάτια αβοκάντο.

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Back To Top