Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα. Φρόντισε μόνο να κόβεις τους καρπούς και τα φρούτα σε μικρά κομμάτια – αυτό βοηθά στη διατήρηση της συνοχής τους.

 

Εδώ είναι μερικά διαφορετικά φρούτα ή ξηροί καρποί που μπορείς να προσθέσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου, προκειμένου να φτιάξεις τις μπάρες όπως ακριβώς εσύ τις θες! Μπορείς πάντα να προσθέσεις μερικά τσιπ σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας στο τέλος!

 

Ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα: Κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ανανάς, αποξηραμένα σμέουρα, λυοφιλιωμένες φράουλες, μάνγκο, παπάγια, σύκα, μπανάνες

Ολόκληρα αποξηραμένα φρούτα: σταφίδες – μούρα

Ολόκληροι σπόροι: Ηλιόσποροι, πασατέμπο, σουσάμι

Ψιλοκομμένα καρύδια: Καρύδια, ολόκληρα αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια macadamia

Θα μπορούσε επίσης να ρίξει σε μια κουταλιά της σούπας ή δύο σπόρους φύτρο σίτου, chia ή αλεσμένο λιναρόσπορο!

 

ΥΛΙΚΑ:

14  ΜΠΑΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

barsb

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρικής

2 φλ. βρώμη

3/4 φλ. μισά πεκάν, ψιλοκομμένα

1/2 φλ. ωμό πασατέμπο

1/2 φλ. φέτες αμύγδαλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/3 φλ. καστανή ζάχαρη

1/4 φλ. μέλι

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. αλάτι

1 μεγάλο ασπράδι αυγού

1/2 φλ. αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια

1/2 φλ. φράουλες, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. σταφίδες

barsc

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς πάν κάτω. Λιπαίνεις ένα ταψί 9 με σπρέι μαγειρέματος ή διαφορετικά το αλείφεις με βούτυρο ή καλύπτεις το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Συνδυάζεις βρώμη, πεκάν, πασατέμπο και αμύγδαλα σε ένα φύλλο ψησίματος. Απλώνεις σε ομοιόμορφη στρώση και ψήνεις μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του συνολικού χρόνου.

Μειώνεις τη θερμοκρασία του φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω. Σε ένα μεγάλο μπολ για φούρνο μικροκυμάτων, βάζεις το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτεις μέλι, βανίλια και αλάτι και χτυπάς ελαφρά έως ότου συνδυαστεί καλά το μείγμα και διαλυθεί η καστανή ζάχαρη. Προσθέτεις το ασπράδι και ανακατεύεις έντονα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

Ρίχνεις το φρυγανισμένο μείγμα βρώμης στο μπολ με το μείγμα του λιωμένου βουτύρου. Προσθέτεις τα βερίκοκα, τις φράουλες και τις σταφίδες. Απλώνεις το μείγμα ομοιόμορφα σε έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, πιέζεις την κορυφή των μπάρων δημητριακών για ελαφρώς συμπαγές μείγμα και για να αποκτήσεις μια πιο ομοιόμορφη κορυφή.

Ψήνεις μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα, 27 έως 30 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς.

Αφαιρέστε τις μπάρες όταν κρυώσουν από το ταψί χρησιμοποιώντας την προεξοχή του αντικολλητικού χαρτιού και, στη συνέχεια, κόβεις τις μπάρες.

Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 βδομάδες. Καλό όμως είναι να έρχονται σε θερμοκρασία δωματίου προτού τις καταναλώσεις!

 

 

empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Μπορείς να ρίξεις στα κάρβουνα μια κατεψυγμένη μπριζόλα;

Και εκεί που δεν είχες κανονίσει τίποτα για Σάββατο βράδυ, βρίσκεσαι να περιμένεις επισκέψεις, αλλά το ψυγείο είναι σχεδόν άδειο.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
Back To Top