Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.


Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους. Ενώ άλλες το κόψιμο της ζύμης αφήνει την κουζίνα μας βομβαρδισμένη με αλεύρι και άλλα υλικά. Πώς θα κόψουμε λοιπόν τα μπισκότα μας ωραία και νοικοκυρεμένα; Ακολουθώντας τα βήματα που προτείνει το Food52.com:

Απλώνετε τη ζύμη όσο είναι ακόμα μαλακή ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, χρησιμοποιώντας αν θέλετε, για καλύτερη ακρίβεια και για να τη δουλέψετε πιο εύκολα, έναν πλάστη.

Με αυτό τον τρόπο, τοποθετώντας δηλαδή τη ζύμη ανάμεσα σε λαδόκολλες, εμποδίζετε να κολλήσει επιπλέον αλεύρι στη ζύμη, εξασφαλίζετε ότι τα μπισκότα σας θα γίνουν πιο μαλακά και αφήνετε την κουζίνα σας πιο καθαρή, καθώς δεν σκορπίζεται παντού αλεύρι.

Στη συνέχεια βάζετε τις λαδόκολλες με τη ζύμη στο ψυγείο, στοιβαγμένες τη μία πάνω στην άλλη, μέσα σε ένα ταψί. Όταν η ζύμη μπαίνει προηγουμένως στο ψυγείο, τα μπισκότα βγαίνουν πιο καλοσχηματισμένα και ψήνονται πιο γρήγορα στο φούρνο.

Όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, αφαιρείτε τη μία λαδόκολλα από κάθε στρώση ζύμης, αναποδογυρίζετε τη ζύμη πάνω στην ελεύθερη πλέον λαδόκολλα, την οποία έχετε απλώσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας, και αφαιρείτε και τη δεύτερη λαδόκολλα.

Κόβετε τη ζύμη χρησιμοποιώντας κουπ πατ, μεταφέρετε τα μπισκότα στο ταψί, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής σας, και ψήνετε στο φούρνο.

empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Τώρα μπορείτε να… φάτε τον Ράιαν Γκόσλινγκ-κυριολεκτικά!

Τώρα μπορείτε να… χαζέψετε το πρόσωπο του Ράιαν Γκόσλινγκ και να το φάτε χάρη στην Sarah Silverman, την ψυχή του Capecake Market στη Νέα Υόρκη.
empty alt

3 tips για να μην χάνεις ποτέ το πρωινό σου

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top