Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.


Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους. Ενώ άλλες το κόψιμο της ζύμης αφήνει την κουζίνα μας βομβαρδισμένη με αλεύρι και άλλα υλικά. Πώς θα κόψουμε λοιπόν τα μπισκότα μας ωραία και νοικοκυρεμένα; Ακολουθώντας τα βήματα που προτείνει το Food52.com:

Απλώνετε τη ζύμη όσο είναι ακόμα μαλακή ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, χρησιμοποιώντας αν θέλετε, για καλύτερη ακρίβεια και για να τη δουλέψετε πιο εύκολα, έναν πλάστη.

Με αυτό τον τρόπο, τοποθετώντας δηλαδή τη ζύμη ανάμεσα σε λαδόκολλες, εμποδίζετε να κολλήσει επιπλέον αλεύρι στη ζύμη, εξασφαλίζετε ότι τα μπισκότα σας θα γίνουν πιο μαλακά και αφήνετε την κουζίνα σας πιο καθαρή, καθώς δεν σκορπίζεται παντού αλεύρι.

Στη συνέχεια βάζετε τις λαδόκολλες με τη ζύμη στο ψυγείο, στοιβαγμένες τη μία πάνω στην άλλη, μέσα σε ένα ταψί. Όταν η ζύμη μπαίνει προηγουμένως στο ψυγείο, τα μπισκότα βγαίνουν πιο καλοσχηματισμένα και ψήνονται πιο γρήγορα στο φούρνο.

Όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, αφαιρείτε τη μία λαδόκολλα από κάθε στρώση ζύμης, αναποδογυρίζετε τη ζύμη πάνω στην ελεύθερη πλέον λαδόκολλα, την οποία έχετε απλώσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας, και αφαιρείτε και τη δεύτερη λαδόκολλα.

Κόβετε τη ζύμη χρησιμοποιώντας κουπ πατ, μεταφέρετε τα μπισκότα στο ταψί, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής σας, και ψήνετε στο φούρνο.

empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Ομελέτα – τορτίγια: σημειώσατε χ!

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top