Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.


Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους. Ενώ άλλες το κόψιμο της ζύμης αφήνει την κουζίνα μας βομβαρδισμένη με αλεύρι και άλλα υλικά. Πώς θα κόψουμε λοιπόν τα μπισκότα μας ωραία και νοικοκυρεμένα; Ακολουθώντας τα βήματα που προτείνει το Food52.com:

Απλώνετε τη ζύμη όσο είναι ακόμα μαλακή ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, χρησιμοποιώντας αν θέλετε, για καλύτερη ακρίβεια και για να τη δουλέψετε πιο εύκολα, έναν πλάστη.

Με αυτό τον τρόπο, τοποθετώντας δηλαδή τη ζύμη ανάμεσα σε λαδόκολλες, εμποδίζετε να κολλήσει επιπλέον αλεύρι στη ζύμη, εξασφαλίζετε ότι τα μπισκότα σας θα γίνουν πιο μαλακά και αφήνετε την κουζίνα σας πιο καθαρή, καθώς δεν σκορπίζεται παντού αλεύρι.

Στη συνέχεια βάζετε τις λαδόκολλες με τη ζύμη στο ψυγείο, στοιβαγμένες τη μία πάνω στην άλλη, μέσα σε ένα ταψί. Όταν η ζύμη μπαίνει προηγουμένως στο ψυγείο, τα μπισκότα βγαίνουν πιο καλοσχηματισμένα και ψήνονται πιο γρήγορα στο φούρνο.

Όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, αφαιρείτε τη μία λαδόκολλα από κάθε στρώση ζύμης, αναποδογυρίζετε τη ζύμη πάνω στην ελεύθερη πλέον λαδόκολλα, την οποία έχετε απλώσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας, και αφαιρείτε και τη δεύτερη λαδόκολλα.

Κόβετε τη ζύμη χρησιμοποιώντας κουπ πατ, μεταφέρετε τα μπισκότα στο ταψί, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής σας, και ψήνετε στο φούρνο.

empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Τι τρόφιμα χρειάζεται να έχετε σε απόθεμα για ώρα ανάγκης

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Εύκολα ζυμαρικά με λεμόνι-μπρόκολο και παρμεζάνα

Αυτό το πλούσιο πιάτο ζυμαρικών με φωτεινή, φρέσκια γεύση είναι ιδανικό για πολυάσχολα βράδια. Η παρμεζάνα προσθέτει ευπρόσδεκτη αλμυρότητα μπορείτε ακόμα να το συνδυάσετε με κοτόπουλο ή γαρίδες στη σχάρα ή τραγανά ρεβίθια για να συμπληρώσετε σε πρωτεΐνη.
empty alt

4 smoothies που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το σάκχαρο στο αίμα

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η διατροφή σας παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη των αιχμών και των πτώσεων.
Back To Top