Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Με απλά λόγια, τηγανητό ρύζι είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά του. Σήμερα, υπάρχουν χιλιάδες συνταγές και αμέτρητες παραλλαγές ανά εστιατόριο. Η συνταγή αυτή συνδυάζει το τηγανητό ρύζι . Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι εκτός από το ρύζι και τα αυγά, τα πάντα μπορούν να αντικατασταθούν και να παίξετε με τα υλικά όπως επιθυμείτε. Κάθε συνδυασμός από μαγειρεμένο ή ωμό ρυζί, αυγά, αρωματικά (όπως το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ), και πρωτεΐνες (χοιρινό, κοτόπουλο, γαρίδες, τόφου) θα αποδειχθούν εξαιρετικές επιλογές.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο, διαιρεμένο

3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε 1/4″ κομμάτια

1/2 κιλό χοιρινό κιμά

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 φλ. μαγειρεμένος αρακάς

4 φλ. μαγειρεμένο λευκό ρύζι

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας χαμηλής νατρίου

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κουτ. σησαμέλαιο

tiganitor

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε μια κουταλιά φυτικό έλαιο. Προσθέστε τα αυγά και τα μαγειρεύετε scrambled, μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι και με την ίδια θερμοκρασία, ρίχνετε την υπόλοιπη κουταλιά λάδι και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε τον χοιρινό κιμά στο τηγάνι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, μαγειρέψτε μέχρι το χοιρινό να μην είναι πλέον ροζ και έχουν αρχίσει να καραμελώνουν τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον αρακά και μαγειρέψτε μέχρι να αναδειχθούν τα αρώματα, περίπου 1 λεπτό.

Προσθέστε το ρύζι και στη συνέχεια ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin, τα πράσινα κρεμμύδια, και το σησαμέλαιο. Ανακατέψτε και στο τέλος προσθέστε τα έτοιμα αβγά. Σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμο πουρέ πατάτας βήμα βήμα

Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα.
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Ιδέες για να φτιάξεις υπέροχα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις.
empty alt

Ανανάς: ένα εξωτικό και πολύ ωφέλιμο φρούτο

  Σε αντίθεση με άλλους χυμούς φρούτων, ο χυμός ανανά είναι τόσο γλυκός μόνος του που συχνά δεν χρειάζεται να προστεθεί ζάχαρη.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
Back To Top