Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση. Τα παρακάτω tips θα σε φέρουν πιο κοντά σε αυτόν το στόχο.

Δώσε βάση… στην οξύτητα. Όσο πιο όξινες οι ντομάτες, τόσο μεγαλύτερο πάχος πρέπει να έχουν τα ζυμαρικά. Για παράδειγμα, οι κίτρινες ντομάτες, που δεν είναι ιδιαίτερα όξινες, είναι ιδανικές για να φτιάξεις μια σάλτσα για σπαγγέτι, ενώ οι κόκκινες ντομάτες ταιριάζουν σε λαζάνια.

Για έξτρα γλύκα, χρησιμοποίησε San Marzano: Αυτά τα μακρόστενα ντοματίνια έχουν απίστευτη γλύκα, τραγανή υφή και ταιριάζουν ιδιαίτερα με σπαγγέτι, σε συνδυαμό με μυρωδικά και σκόρδο.

Για έξτρα πλούτο στην υφή, πρόσθεσε τα ζυμαρικά στη σάλτσα: Βράσε τα στο μισό περίπου χρόνο από αυτόν που αναγράφει η συσκευασία και, για κάτι λιγότερο από τον υπόλοιπο μισό, ρίξε τα να σιγοβράσουν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Έτσι, ακόμα και μια αραιή σάλτσα ντομάτας θα εμπλουτιστεί, από άποψη υφής αλλά και γεύσης, χάρη στο άμυλο των μακαρονιών.

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Βύσσινο, μια απόλαυση με πολλά οφέλη

Το βύσσινο είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις – είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα.
Back To Top