Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση. Τα παρακάτω tips θα σε φέρουν πιο κοντά σε αυτόν το στόχο.

Δώσε βάση… στην οξύτητα. Όσο πιο όξινες οι ντομάτες, τόσο μεγαλύτερο πάχος πρέπει να έχουν τα ζυμαρικά. Για παράδειγμα, οι κίτρινες ντομάτες, που δεν είναι ιδιαίτερα όξινες, είναι ιδανικές για να φτιάξεις μια σάλτσα για σπαγγέτι, ενώ οι κόκκινες ντομάτες ταιριάζουν σε λαζάνια.

Για έξτρα γλύκα, χρησιμοποίησε San Marzano: Αυτά τα μακρόστενα ντοματίνια έχουν απίστευτη γλύκα, τραγανή υφή και ταιριάζουν ιδιαίτερα με σπαγγέτι, σε συνδυαμό με μυρωδικά και σκόρδο.

Για έξτρα πλούτο στην υφή, πρόσθεσε τα ζυμαρικά στη σάλτσα: Βράσε τα στο μισό περίπου χρόνο από αυτόν που αναγράφει η συσκευασία και, για κάτι λιγότερο από τον υπόλοιπο μισό, ρίξε τα να σιγοβράσουν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Έτσι, ακόμα και μια αραιή σάλτσα ντομάτας θα εμπλουτιστεί, από άποψη υφής αλλά και γεύσης, χάρη στο άμυλο των μακαρονιών.

empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.
empty alt

Απολαυστικά ρολά με σπανάκι

Κάντε την έκπληξη με μια πειραγμένη «σπανακόπιτα»
Back To Top