Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους. Αν και το φαγητό τσίλι συνήθως παραπέμπει σε συνταγές με κρέας, αυτή η χορτοφαγική συνταγή θα σε ενθουσιάσει.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 πιπεριές, κομμένες σε κύβους

1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουτ. τσίλι σε σκόνη

1 κουτ. καπνιστή πάπρικα

1 κουτ. κύμινο

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μπουκάλι μεξικάνικη μπύρα όπως Corona

1 μεγάλη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους

450 γρ. ή μια κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

450 γρ. ή μια κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

800 γρ. κονσέρβες ντομάτες ψημένες σε κύβους

2 φλ. ζωμό λαχανικών

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

Σφήνες ασβέστη

ψιλοκομμένα κρεμμύδια

vchill

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε πιπεριές, κρεμμύδια και σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε σκόρδο, σκόνη τσίλι, πάπρικα, κύμινο και ρίγανη και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν, 1 με 2 λεπτά ακόμη. Βάλτε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε μπύρα και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί στο μισό, περίπου 6 έως 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε γλυκοπατάτα, μαύρα και κόκκινα φασόλια, ντομάτες και ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να ψηθούν οι γλυκοπατάτες, για 30 έως 35 λεπτά.

Σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Strawberry Prosecco Slushie

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
Back To Top