Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους. Αν και το φαγητό τσίλι συνήθως παραπέμπει σε συνταγές με κρέας, αυτή η χορτοφαγική συνταγή θα σε ενθουσιάσει.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 πιπεριές, κομμένες σε κύβους

1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουτ. τσίλι σε σκόνη

1 κουτ. καπνιστή πάπρικα

1 κουτ. κύμινο

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μπουκάλι μεξικάνικη μπύρα όπως Corona

1 μεγάλη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους

450 γρ. ή μια κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

450 γρ. ή μια κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

800 γρ. κονσέρβες ντομάτες ψημένες σε κύβους

2 φλ. ζωμό λαχανικών

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

Σφήνες ασβέστη

ψιλοκομμένα κρεμμύδια

vchill

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε πιπεριές, κρεμμύδια και σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε σκόρδο, σκόνη τσίλι, πάπρικα, κύμινο και ρίγανη και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν, 1 με 2 λεπτά ακόμη. Βάλτε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε μπύρα και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί στο μισό, περίπου 6 έως 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε γλυκοπατάτα, μαύρα και κόκκινα φασόλια, ντομάτες και ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να ψηθούν οι γλυκοπατάτες, για 30 έως 35 λεπτά.

Σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

empty alt

Ο σεφ της Ριάνα αποκαλύπτει τι τρώει μια ντίβα!

Ανάμεσα σε βραβεία Grammy, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ταξίδια, η Ριάνα συνεχώς εκπλήσσει τους πάντες με την όρεξη που δείχνει για νέες προκλήσεις.
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ

Aν και η καλλιέργεια της πατάτας, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε στη Νάξο από τα τέλη του 18ου αιώνα, μόνο στα 1830 η καλλιέργειά της πήρε μεγάλη εξάπλωση στην πεδινή Νάξο και αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα…  συνέχεια
empty alt

4 έξτρα συστατικά για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Διεθνής Μέρα Μήλου – μπες στον (υγιεινό) πειρασμό του

Το πιο διάσημο και πιο σκανδαλώδες φρούτο από καταβολής κόσμου στις 21/10 έχει την τιμητική του. Κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει στις 21/10 έναν εορτασμό της πιο νόστιμης συγκομιδής μήλων του έτους και διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή μέρα.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικές και υγιεινές βάφλες

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.
empty alt

Μπέικον + αβοκάντο = βόμβα απόλαυσης

Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό
Back To Top