Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους. Αν και το φαγητό τσίλι συνήθως παραπέμπει σε συνταγές με κρέας, αυτή η χορτοφαγική συνταγή θα σε ενθουσιάσει.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 πιπεριές, κομμένες σε κύβους

1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουτ. τσίλι σε σκόνη

1 κουτ. καπνιστή πάπρικα

1 κουτ. κύμινο

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μπουκάλι μεξικάνικη μπύρα όπως Corona

1 μεγάλη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους

450 γρ. ή μια κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

450 γρ. ή μια κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

800 γρ. κονσέρβες ντομάτες ψημένες σε κύβους

2 φλ. ζωμό λαχανικών

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

Σφήνες ασβέστη

ψιλοκομμένα κρεμμύδια

vchill

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε πιπεριές, κρεμμύδια και σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε σκόρδο, σκόνη τσίλι, πάπρικα, κύμινο και ρίγανη και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν, 1 με 2 λεπτά ακόμη. Βάλτε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε μπύρα και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί στο μισό, περίπου 6 έως 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε γλυκοπατάτα, μαύρα και κόκκινα φασόλια, ντομάτες και ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να ψηθούν οι γλυκοπατάτες, για 30 έως 35 λεπτά.

Σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα

Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
Back To Top