Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή.

Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή. Μη διστάσετε να παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο βάζο με έτοιμη σάλτσα για να γλιτώσετε χρόνο. Όποια ωστόσο κι αν είναι η απόφασή σας

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΡΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός

800-900 γρ. κονσέρβα (ή τριμμένες) ντομάτες

1/4 φλ. βασιλικό σε λεπτές φέτες

lazania

ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΑ ΛΑΖΑΝΙΑ

Σπρέι μαγειρικής

12 λαζάνια

Ρικότα 1 (500 γρ) δοχείου

500 γρ σπανάκι, φρέσκο ή ξεπαγωμένο, καθρισμένο ψιλοκομμένο

½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1 μεγάλο αυγό

2 κ.σ. βασιλικό σε λεπτές φέτες, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1 κουτ. ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 1/2 φλ. σάλτσα μαρινάρα

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

lazani

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ή μέτρια κατσαρόλα) σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμη. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς, 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τριμμένες ντομάτες. Προσθέστε λίγο νερό στο δοχείο ντομάτας και περιστρέψτε το. Προσθέστε στο τηγάνι.

Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε τον βασιλικό.

Φτιάξτε τα ρολά: Προθερμάνετε το φούρνο στους 210° και αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με σπρέι μαγειρέματος. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και στη συνέχεια τοποθετήστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε μια πιατέλα ή χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα, το σπανάκι, ½ φλιτζάνι παρμεζάνα, αυγό, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε.

Ρίξτε ένα λεπτό στρώμα μαρινάρα στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Απλώστε το μείγμα ρικότας σε κάθε νουντλ και ρίξτε από πάνω ένα λεπτό στρώμα μαρινάρα και στη συνέχεια τυλίξτε το νουντλ. Τοποθετήστε τα ρολά στο ταψί, την πλευρά της ραφής προς τα κάτω και κουτάλι πάνω από την υπόλοιπη μαρινάρα. Πασπαλίστε από πάνω μοτσαρέλα.

Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα ρολά, περίπου 20 λεπτά.

Γαρνίρετε με παρμεζάνα και βασιλικό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

Θες να χάσεις βάρος; Πάρε μικρότερο πιάτο

Μία νέα βρετανική έρευνα ήρθε να αποδείξει ότι το μέγεθος του πιάτου σου και άρα η μερίδα που βάζεις μπροστά σου όταν κάτσεις να φας, επηρεάζουν την ποσότητα που καταναλώνεις.
empty alt

Κανόνες για μια καλοφτιαγμένη μακαρονάδα

Στο βιβλίο της «Η μακαρονάδα της Πέμπτης» (εκδ. Ποταμός) η Αναστασία Λαμπρία, επικεφαλής των εκδόσεων Ποταμός, προτείνει 52+2 μακαρονάδες, μία για κάθε περίσταση και «τύπο ανθρώπου», όπως τη «Μακαρονάδα για τους κατάκοπους», «Για τους ξενιτεμένους», τη «Μακαρονάδα των ευτυχισμένων εραστών», «Των...
empty alt

Γκασπάτσο: η σούπα που τρώγεται κρύα!

Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Τι τρόφιμα χρειάζεται να έχετε σε απόθεμα για ώρα ανάγκης

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]

Back To Top