Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή.

Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή. Μη διστάσετε να παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο βάζο με έτοιμη σάλτσα για να γλιτώσετε χρόνο. Όποια ωστόσο κι αν είναι η απόφασή σας

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΡΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός

800-900 γρ. κονσέρβα (ή τριμμένες) ντομάτες

1/4 φλ. βασιλικό σε λεπτές φέτες

lazania

ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΑ ΛΑΖΑΝΙΑ

Σπρέι μαγειρικής

12 λαζάνια

Ρικότα 1 (500 γρ) δοχείου

500 γρ σπανάκι, φρέσκο ή ξεπαγωμένο, καθρισμένο ψιλοκομμένο

½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1 μεγάλο αυγό

2 κ.σ. βασιλικό σε λεπτές φέτες, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1 κουτ. ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 1/2 φλ. σάλτσα μαρινάρα

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

lazani

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ή μέτρια κατσαρόλα) σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμη. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς, 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τριμμένες ντομάτες. Προσθέστε λίγο νερό στο δοχείο ντομάτας και περιστρέψτε το. Προσθέστε στο τηγάνι.

Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε τον βασιλικό.

Φτιάξτε τα ρολά: Προθερμάνετε το φούρνο στους 210° και αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με σπρέι μαγειρέματος. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και στη συνέχεια τοποθετήστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε μια πιατέλα ή χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα, το σπανάκι, ½ φλιτζάνι παρμεζάνα, αυγό, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε.

Ρίξτε ένα λεπτό στρώμα μαρινάρα στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Απλώστε το μείγμα ρικότας σε κάθε νουντλ και ρίξτε από πάνω ένα λεπτό στρώμα μαρινάρα και στη συνέχεια τυλίξτε το νουντλ. Τοποθετήστε τα ρολά στο ταψί, την πλευρά της ραφής προς τα κάτω και κουτάλι πάνω από την υπόλοιπη μαρινάρα. Πασπαλίστε από πάνω μοτσαρέλα.

Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα ρολά, περίπου 20 λεπτά.

Γαρνίρετε με παρμεζάνα και βασιλικό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Smoothies με ανανά, εξωτικό άρωμα με φουλ πολύτιμα συστατικά

Τα φρούτα ταιριάζουν εύκολα με ποικιλία τροφών που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και όταν συνδυάζονται δημιουργούν απολαυστικά smoothies που σου προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο μάξιμουμ!   Πράσινο smoothie ανανά Χρησιμοποίησε ώριμες μπανάνες συνδυάζοντας με κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι, σπανάκι και...
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο

Back To Top