Λίγο ακόμα καλοκαίρι στο πιάτο σου

Αυτό είναι το τέλειο πιάτο για να βάλετε στο τέλος της καλοκαιρινής γαστρονομίας ή να το συνδυάσετε για ένα μαγείρεμα στις αρχές του φθινοπώρου. Απλά μην ξεχνάτε αυτό το λίγο λεμόνι και τον βασιλικό στο τέλος! Τα λαμπερά εσπεριδοειδή και η ποώδης φύση βοηθούν πραγματικά στη ολοκλήρωση του πιάτου.

Αποδόσεις: 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα

Θερμίδες/Μερίδα: 471

Συστατικά

Αλάτι

1 συσκευασία νιόκι

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο στα τέταρτα κατά μήκος και κομμένο σε κομμάτια 1/2"

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 φέτες χοντροκομμένο μπέικον, κομμένο σε λωρίδες 1/2"

1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 φλ. σπόροι καλαμποκιού, ξεπαγωμένοι και στεγνωμένοι αν καταψυχθούν

1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

3 κ.σ. βούτυρο

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετ και αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4

Αδειάζετε όλα εκτός από περίπου 1 κουταλιά της σούπας λίπος μπέικον από το τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές, περίπου 7 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέστε το καλαμπόκι και το θυμάρι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τα κρατημένα νιόκι και το βούτυρο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το χυμό λεμονιού, τα κολοκυθάκια και τα τρία τέταρτα του μπέικον.

Βήμα 6

Μοιράζετε το μείγμα νιόκι σε μπολ. Από πάνω ρίχνετε τον βασιλικό και το υπόλοιπο μπέικον.

empty alt

Ένας Αμερικανός σεφ υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώμε ακόμα και τους σπόρους του μήλου

Μπορεί η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» να μην αναφέρεται, απαραίτητα, σε όλα τα μέρη του φρούτου, ωστόσο ο Αμερικανός σεφ Marco Canora, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Υόρκη και βραβευμένος ως ο καλύτερος σεφ της Νέας Υόρκης (2017 James Beard Award) […]
empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα Dalgona;

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.
empty alt

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι
Back To Top