Λίγο ακόμα καλοκαίρι στο πιάτο σου

Αυτό είναι το τέλειο πιάτο για να βάλετε στο τέλος της καλοκαιρινής γαστρονομίας ή να το συνδυάσετε για ένα μαγείρεμα στις αρχές του φθινοπώρου. Απλά μην ξεχνάτε αυτό το λίγο λεμόνι και τον βασιλικό στο τέλος! Τα λαμπερά εσπεριδοειδή και η ποώδης φύση βοηθούν πραγματικά στη ολοκλήρωση του πιάτου.

Αποδόσεις: 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα

Θερμίδες/Μερίδα: 471

Συστατικά

Αλάτι

1 συσκευασία νιόκι

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο στα τέταρτα κατά μήκος και κομμένο σε κομμάτια 1/2"

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 φέτες χοντροκομμένο μπέικον, κομμένο σε λωρίδες 1/2"

1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 φλ. σπόροι καλαμποκιού, ξεπαγωμένοι και στεγνωμένοι αν καταψυχθούν

1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

3 κ.σ. βούτυρο

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετ και αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4

Αδειάζετε όλα εκτός από περίπου 1 κουταλιά της σούπας λίπος μπέικον από το τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές, περίπου 7 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέστε το καλαμπόκι και το θυμάρι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τα κρατημένα νιόκι και το βούτυρο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το χυμό λεμονιού, τα κολοκυθάκια και τα τρία τέταρτα του μπέικον.

Βήμα 6

Μοιράζετε το μείγμα νιόκι σε μπολ. Από πάνω ρίχνετε τον βασιλικό και το υπόλοιπο μπέικον.

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top