Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις:

1. Κάνε τα ρολό: Τίναξε ελαφρά τα φύλλα του μαρουλιού και άπλωσέ τα σε ένα χαρτί κουζίνας ή σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Στη συνέχεια, κάνε την πετσέτα ρολό και πίεσέ την ελαφρά (μην ασκήσεις πολλή δύναμη, γιατί μπορεί να χαλάσεις τα φύλλα). Ξεδίπλωσε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.

2. Κούνησέ τα: Βάλε τα φύλλα του μαρουλιού σε ένα στραγγιστήρι και κάλυψέ τα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, την οποία θα τυλίξεις γύρω από το στραγγιστήρι. Κούνησε το στραγγιστήρι πάνω από το νεροχύτη, προς όλες τις κατευθύνσεις. Αφαίρεσε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.

3. Στριφογύρισέ τα: Βάλε τα φύλλα του μαρουλιού στη μέση μιας καθαρής πετσέτας κουζίνας ή μιας καθαρής μαξιλαροθήκης. Αφού πιάσεις την πετσέτα και από τις τέσσερις γωνίες της μαζί, μετατρέποντάς τη σε πουγκί (με το μαρούλι στο εσωτερικό της καλά κλεισμένο), στριφογύρισέ τη σαν λάσο αρκετές φορές (κατά προτίμηση στο μπάνιο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο δεν σε ενοχλεί να εκτοξευτούν νερά στο πάτωμα). Ξετύλιξε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.

empty alt

Αυτά τα λιπαρά αδυνατίζουν

Από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή και τα φυτικά λιπαρά βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

7 φαγητά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων
Back To Top