Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις:

1. Κάνε τα ρολό: Τίναξε ελαφρά τα φύλλα του μαρουλιού και άπλωσέ τα σε ένα χαρτί κουζίνας ή σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Στη συνέχεια, κάνε την πετσέτα ρολό και πίεσέ την ελαφρά (μην ασκήσεις πολλή δύναμη, γιατί μπορεί να χαλάσεις τα φύλλα). Ξεδίπλωσε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.

2. Κούνησέ τα: Βάλε τα φύλλα του μαρουλιού σε ένα στραγγιστήρι και κάλυψέ τα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, την οποία θα τυλίξεις γύρω από το στραγγιστήρι. Κούνησε το στραγγιστήρι πάνω από το νεροχύτη, προς όλες τις κατευθύνσεις. Αφαίρεσε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.

3. Στριφογύρισέ τα: Βάλε τα φύλλα του μαρουλιού στη μέση μιας καθαρής πετσέτας κουζίνας ή μιας καθαρής μαξιλαροθήκης. Αφού πιάσεις την πετσέτα και από τις τέσσερις γωνίες της μαζί, μετατρέποντάς τη σε πουγκί (με το μαρούλι στο εσωτερικό της καλά κλεισμένο), στριφογύρισέ τη σαν λάσο αρκετές φορές (κατά προτίμηση στο μπάνιο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο δεν σε ενοχλεί να εκτοξευτούν νερά στο πάτωμα). Ξετύλιξε την πετσέτα και χρησιμοποίησε το μαρούλι στη σαλάτα σου.

empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Αυτό είναι το πιο ευέλικτο υλικό που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου (μετά το αλάτι)

Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού.
empty alt

Strawberry Prosecco Slushie

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
Back To Top