Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι. Ξέρουμε επίσης ότι το τηγανιτό μπέικον δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία (ή τουλάχιστον είναι πιο ανθυγιεινό από το ωμό). Επιπλέον, το τηγάνισμα αφήνει τους πάγκους της κουζίνας μας βομβαρδισμένους με λιπαρούς λεκέδες.

Όπως ωστόσο γράφει το Food52.com, υπάρχει ένας λιγότερο αμαρτωλός και πιο καθαρός τρόπος να μαγειρέψουμε το μπέικον: ψήνοντάς το στο φούρνο.

Πώς γίνεται; Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Απλώνουμε τις φέτες του μπέικον σε ένα ρηχό ταψί, σε μία στρώση. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Με αυτό τον τρόπο, το μπέικον ψήνεται μέσα σε 15 περίπου λεπτά, ομοιόμορφα, μέσα στο λίπος του και χωρίς να αφήνει λεκέδες.

Tip: Μην πετάξεις το λίπος που θα βγάλει στο ταψί. Όσο είναι ζεστό ακόμα, μετάφερέ το σε ένα γυάλινο βάζο και διατήρησέ το στο ψυγείο. Χρησιμοποίησέ το όπως το βούτυρο ή το λαρδί σε όποιο φαγητό θέλεις να δώσεις άρωμα μπέικον.

empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Σάλτσα στρειδιών: τι είναι και με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά; Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

Αχλάδια στον φούρνο… ένα υγιεινό γλυκό-σνακ όλο απόλαυση

Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
empty alt

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Back To Top