Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Εκτός από του ότι συνδυάζει μερικά αξιοσημείωτα συστατικά, αυτή είναι μια συνταγή στην οποία επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας το κάνει εξαιρετικά κρεμώδες και πλούσιο, αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις γαλακτοκομικά. Μόνο μια κουταλιά της σος ψαριού προσθέτει βάθος και κάνει αυτή τη σούπα να αισθάνεται πολύ πιο ξεχωριστή. Ένα πασπάλισμα με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο στο τέλος δένει σε όλες τις γεύσεις και την κάνει να φαίνεται εξαιρετικά ελκυστική. Θέλετε να αναβαθμίσετε ακόμη περισσότερο την παρουσίαση; Προσθέστε τραγανά τηγανητά ασκαλώνια και λάδι τσίλι για το τελευταίο φιλί του σεφ.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο ουδέτερο λάδι

1 κομμάτι φρέσκου τζίντζερ 4, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο

1 μικρό ασκαλώνιο, χοντροκομμένο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κιλά καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι

2 1/4 γ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

1 κονσέρβα γάλα καρύδας, χωρίς ζάχαρη, πλήρες σε λιπαρά

1 κ.σ. σος ψαριού

Αλάτι

Ξύσμα και χυμό από μισό λάιμ

Ψιλοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

carrotgi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το τζίντζερ, τα ασκαλώνια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα και την πάστα κάρι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό, το γάλα καρύδας και τη σάλτσα ψαριού και αλατοπιπερώστε με μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Φέρτε τη σούπα να βράσει, σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λάιμ.

Μεταφέρετε προσεκτικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε δύο παρτίδες.) Δοκιμάστε και προσαρμόστε για αλάτι και λάιμ.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή γαρνίροντας με κόλιαντρο.

empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα χωρίς γάλα

Ακόμα και αν απέχεις, για λόγους αλλεργίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις αυτή τη συνταγή για ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας, έμπνευση της Αμερικανίδας food editor Anna Monette Roberts, από το Popsugar.com Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει τόσο ωραία...
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Ένα εξωτικό θαλασσινό πιάτο που θα σας χορτάσει με υγιεινό τρόπο

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
Back To Top