Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Εκτός από του ότι συνδυάζει μερικά αξιοσημείωτα συστατικά, αυτή είναι μια συνταγή στην οποία επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας το κάνει εξαιρετικά κρεμώδες και πλούσιο, αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις γαλακτοκομικά. Μόνο μια κουταλιά της σος ψαριού προσθέτει βάθος και κάνει αυτή τη σούπα να αισθάνεται πολύ πιο ξεχωριστή. Ένα πασπάλισμα με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο στο τέλος δένει σε όλες τις γεύσεις και την κάνει να φαίνεται εξαιρετικά ελκυστική. Θέλετε να αναβαθμίσετε ακόμη περισσότερο την παρουσίαση; Προσθέστε τραγανά τηγανητά ασκαλώνια και λάδι τσίλι για το τελευταίο φιλί του σεφ.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο ουδέτερο λάδι

1 κομμάτι φρέσκου τζίντζερ 4, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο

1 μικρό ασκαλώνιο, χοντροκομμένο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κιλά καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι

2 1/4 γ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

1 κονσέρβα γάλα καρύδας, χωρίς ζάχαρη, πλήρες σε λιπαρά

1 κ.σ. σος ψαριού

Αλάτι

Ξύσμα και χυμό από μισό λάιμ

Ψιλοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

carrotgi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το τζίντζερ, τα ασκαλώνια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα και την πάστα κάρι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό, το γάλα καρύδας και τη σάλτσα ψαριού και αλατοπιπερώστε με μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Φέρτε τη σούπα να βράσει, σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λάιμ.

Μεταφέρετε προσεκτικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε δύο παρτίδες.) Δοκιμάστε και προσαρμόστε για αλάτι και λάιμ.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή γαρνίροντας με κόλιαντρο.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

Μιλάμε εκ… μπύρας!

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top