Σίγουρα θα σου έχει τύχεις μαζί με τα φυλλώδη λαχανικά που φέρνεις από τη λαϊκή αγορά να κουβαλήσεις στο σπίτι σου και κάποιο νέο «pet», όπως ένα σκουλήκι ή ένα σαλιγκάρι.

Σίγουρα θα σου έχει τύχεις μαζί με τα φυλλώδη λαχανικά που φέρνεις από τη λαϊκή αγορά να κουβαλήσεις στο σπίτι σου και κάποιο νέο «pet», όπως ένα σκουλήκι ή ένα σαλιγκάρι.

Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πρέπει να πλένεις σχολαστικά τις σαλάτες σου. Στο εσωτερικό των φύλλων κρύβονται χώμα και ζωύφια που μπορεί να γίνουν φορείς λοιμώξεων (ιδιαίτερα στη διάρκεια της κύησης, οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τις σαλάτες που δεν έχουν πλυθεί καλά γιατί ενέχουν τον κίνδυνο του τοξοπλάσματος). Αλλά ακόμη κι αν επαληθευτεί το λιγότερο χειρότερο σενάριο, δηλαδή να βρεθείς να μασουλάς χώμα μαζί με το μαρούλι, σίγουρα η εμπειρία δεν θα είναι ευχάριστη.

Για του λόγου το αληθές, η food editor του foοd52.com, Sarah Jampel, έκανε ένα μικρό πείραμα: έπλυνε εκ πρώτης όψης καθαρά πράσινα φυλλώδη λαχανικά και συγκέντρωσε τα υπολείμματα σε ένα μπολ. Τι προτείνει; Να αλλάζεις πολλές φορές το νερό στο οποίο πλένεις τη σαλάτα και, για να απομακρύνεις κατόπιν το πλεονάζον νερό, να επενδύσεις σε ένα στεγνωτήρι λαχανικών.

Δες λοιπόν τι διαπίστωσε η συντάκτρια:

Το σέσκουλο πριν…

chard

…και τι άφησε μετά το πλύσιμο:

cilantro_after

Το μαρούλι πριν…

lettuce

…και τι άφησε μετά το πλύσιμο:

lettuce_after

Ο κόλιανδρος πριν…

cilantro

…και τι άφησε μετά το πλύσιμο:

cilantro_after

empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Πόση καφεΐνη έχει ο ντεκαφεϊνέ σου;

Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά
Back To Top