Σίγουρα θα σου έχει τύχεις μαζί με τα φυλλώδη λαχανικά που φέρνεις από τη λαϊκή αγορά να κουβαλήσεις στο σπίτι σου και κάποιο νέο «pet», όπως ένα σκουλήκι ή ένα σαλιγκάρι.

Σίγουρα θα σου έχει τύχεις μαζί με τα φυλλώδη λαχανικά που φέρνεις από τη λαϊκή αγορά να κουβαλήσεις στο σπίτι σου και κάποιο νέο «pet», όπως ένα σκουλήκι ή ένα σαλιγκάρι.

Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πρέπει να πλένεις σχολαστικά τις σαλάτες σου. Στο εσωτερικό των φύλλων κρύβονται χώμα και ζωύφια που μπορεί να γίνουν φορείς λοιμώξεων (ιδιαίτερα στη διάρκεια της κύησης, οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τις σαλάτες που δεν έχουν πλυθεί καλά γιατί ενέχουν τον κίνδυνο του τοξοπλάσματος). Αλλά ακόμη κι αν επαληθευτεί το λιγότερο χειρότερο σενάριο, δηλαδή να βρεθείς να μασουλάς χώμα μαζί με το μαρούλι, σίγουρα η εμπειρία δεν θα είναι ευχάριστη.

Για του λόγου το αληθές, η food editor του foοd52.com, Sarah Jampel, έκανε ένα μικρό πείραμα: έπλυνε εκ πρώτης όψης καθαρά πράσινα φυλλώδη λαχανικά και συγκέντρωσε τα υπολείμματα σε ένα μπολ. Τι προτείνει; Να αλλάζεις πολλές φορές το νερό στο οποίο πλένεις τη σαλάτα και, για να απομακρύνεις κατόπιν το πλεονάζον νερό, να επενδύσεις σε ένα στεγνωτήρι λαχανικών.

Δες λοιπόν τι διαπίστωσε η συντάκτρια:

Το σέσκουλο πριν…

chard

…και τι άφησε μετά το πλύσιμο:

cilantro_after

Το μαρούλι πριν…

lettuce

…και τι άφησε μετά το πλύσιμο:

lettuce_after

Ο κόλιανδρος πριν…

cilantro

…και τι άφησε μετά το πλύσιμο:

cilantro_after

empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Μπιφτέκι: το προτιμάς μίνιμαλ ή… υπερπαραγωγή;

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top