Σίγουρα θα σου έχει τύχεις μαζί με τα φυλλώδη λαχανικά που φέρνεις από τη λαϊκή αγορά να κουβαλήσεις στο σπίτι σου και κάποιο νέο «pet», όπως ένα σκουλήκι ή ένα σαλιγκάρι.

Σίγουρα θα σου έχει τύχεις μαζί με τα φυλλώδη λαχανικά που φέρνεις από τη λαϊκή αγορά να κουβαλήσεις στο σπίτι σου και κάποιο νέο «pet», όπως ένα σκουλήκι ή ένα σαλιγκάρι.

Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πρέπει να πλένεις σχολαστικά τις σαλάτες σου. Στο εσωτερικό των φύλλων κρύβονται χώμα και ζωύφια που μπορεί να γίνουν φορείς λοιμώξεων (ιδιαίτερα στη διάρκεια της κύησης, οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τις σαλάτες που δεν έχουν πλυθεί καλά γιατί ενέχουν τον κίνδυνο του τοξοπλάσματος). Αλλά ακόμη κι αν επαληθευτεί το λιγότερο χειρότερο σενάριο, δηλαδή να βρεθείς να μασουλάς χώμα μαζί με το μαρούλι, σίγουρα η εμπειρία δεν θα είναι ευχάριστη.

Για του λόγου το αληθές, η food editor του foοd52.com, Sarah Jampel, έκανε ένα μικρό πείραμα: έπλυνε εκ πρώτης όψης καθαρά πράσινα φυλλώδη λαχανικά και συγκέντρωσε τα υπολείμματα σε ένα μπολ. Τι προτείνει; Να αλλάζεις πολλές φορές το νερό στο οποίο πλένεις τη σαλάτα και, για να απομακρύνεις κατόπιν το πλεονάζον νερό, να επενδύσεις σε ένα στεγνωτήρι λαχανικών.

Δες λοιπόν τι διαπίστωσε η συντάκτρια:

Το σέσκουλο πριν…

chard

…και τι άφησε μετά το πλύσιμο:

cilantro_after

Το μαρούλι πριν…

lettuce

…και τι άφησε μετά το πλύσιμο:

lettuce_after

Ο κόλιανδρος πριν…

cilantro

…και τι άφησε μετά το πλύσιμο:

cilantro_after

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Θες να χάσεις βάρος; Πάρε μικρότερο πιάτο

Μία νέα βρετανική έρευνα ήρθε να αποδείξει ότι το μέγεθος του πιάτου σου και άρα η μερίδα που βάζεις μπροστά σου όταν κάτσεις να φας, επηρεάζουν την ποσότητα που καταναλώνεις.
empty alt

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με αυτά τα λαχταριστά Brownies cheesecake-κολοκύθας

Εύκολα στην παρασκευή, θα σας χαρίσουν απολαυστική φθινοπωρινή γεύση
Back To Top