Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί. Ρόλος των συμπληρωματικών υλικών, να κάνουν το μείγμα να δέσει, αλλά και να εμπλουτίσουν τη γεύση του.

Στην περίπτωση όμως του μπέργκερ από μοσχαρίσιο κιμά, τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Από τη μία, κάποιοι χρησιμοποιούν μόνο κιμά υψηλής ποιότητας και τίποτα άλλο. Για παράδειγμα, ο J. Kenji Lopéz-Alt, συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «The Food Lab», είναι οπαδός του… μινιμαλισμού καθώς ορίζει το μπέργκερ ως «ένα μπιφτέκι μοσχαρίσιου κιμά χωρίς αλάτι, καρυκεύματα και οποιουδήποτε άλλου είδους πρόσθετα». Αρκεί να προσθέσεις αλάτι, υποστηρίζει ο ίδιος, για να αλλάξει αμέσως η υφή του και να γίνει πιο σφιχτό, περίπου σαν λουκάνικο.

Άλλοι, πάλι, προσθέτουν στο μπέργκερ μια πληθώρα υλικών. Όπως η food editor Samantha Weiss Hills, που γράφει στο Food52.com πως όσο περισσότερα υλικά περιέχει, τόσο πιο πλούσια είναι η γεύση του. «Δεν χρειάζεται πολλά για να βελτιώσεις το μπέργκερ σου. Βασικά, αρκεί να προσθέσεις ένα ακόμα συστατικό», σχολιάζει, προτείνοντας μπέικον, πίκλες, φρέσκο τσορίθο, τυρί ή τζίντζερ.

Εσύ, ποιας «σχολής» είσαι; Της μινιμαλιστικής ή της μαξιμαλιστικής; Σε κάθε περίπτωση, κανένας δεν θα διαφωνήσει ότι βασικό συστατικό ενός καλού μπέργκερ είναι ο κιμάς υψηλής ποιότητας.

empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Η Παραδοσιακή κουζίνα της Δράμας.

Η περιοχή της Δράμας χαρακτηρίζεται χωρικά από την ιδιομορφία του εδάφους – μια πεδιάδα περιτριγυρισμένη από τρία βουνά, το Παγγαίο, το Φαλακρό και το Μενοίκιο – τον πλούσιο Νέστο και τους παραποτάμους του, από τις έντονες τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, και πολιτιστικά από τις έντονες...
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
empty alt

Τέλειος κι εύκολος σπιτικός πουρές

Το να φτιάξεις τον δικό σου σπιτικό πουρέ δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο νομίζεις και η αξεπέραστη γεύση του σίγουρα θα ανταμείψει τον κόπο σου.
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Μια γευστική κι υγιεινή οπτασία στο πιάτο σου

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις...
Back To Top