Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί. Ρόλος των συμπληρωματικών υλικών, να κάνουν το μείγμα να δέσει, αλλά και να εμπλουτίσουν τη γεύση του.

Στην περίπτωση όμως του μπέργκερ από μοσχαρίσιο κιμά, τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Από τη μία, κάποιοι χρησιμοποιούν μόνο κιμά υψηλής ποιότητας και τίποτα άλλο. Για παράδειγμα, ο J. Kenji Lopéz-Alt, συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «The Food Lab», είναι οπαδός του… μινιμαλισμού καθώς ορίζει το μπέργκερ ως «ένα μπιφτέκι μοσχαρίσιου κιμά χωρίς αλάτι, καρυκεύματα και οποιουδήποτε άλλου είδους πρόσθετα». Αρκεί να προσθέσεις αλάτι, υποστηρίζει ο ίδιος, για να αλλάξει αμέσως η υφή του και να γίνει πιο σφιχτό, περίπου σαν λουκάνικο.

Άλλοι, πάλι, προσθέτουν στο μπέργκερ μια πληθώρα υλικών. Όπως η food editor Samantha Weiss Hills, που γράφει στο Food52.com πως όσο περισσότερα υλικά περιέχει, τόσο πιο πλούσια είναι η γεύση του. «Δεν χρειάζεται πολλά για να βελτιώσεις το μπέργκερ σου. Βασικά, αρκεί να προσθέσεις ένα ακόμα συστατικό», σχολιάζει, προτείνοντας μπέικον, πίκλες, φρέσκο τσορίθο, τυρί ή τζίντζερ.

Εσύ, ποιας «σχολής» είσαι; Της μινιμαλιστικής ή της μαξιμαλιστικής; Σε κάθε περίπτωση, κανένας δεν θα διαφωνήσει ότι βασικό συστατικό ενός καλού μπέργκερ είναι ο κιμάς υψηλής ποιότητας.

empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Στη Νορβηγία τρώνε πρωινό… μετά το δείπνο

Στη Νορβηγία υπάρχουν τέσσερα γεύματα: το πρωινό, το μεσημεριανό, το δείπνο και το kveldsmat, που σημαίνει «βραδινό φαγητό» αλλά στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ό,τι και το πρωινό.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.
empty alt

Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Dalgona Coffee ή Dalgona Martini – δες πώς να φτιάξεις και τα δύο

Ο καφές Dalgona—ξεκίνησε ως τάση Tik Tok και τώρα έχει εκραγεί σε όλο το διαδίκτυο ως το It-Drink της στιγμής, ιδιαίτερα από την στιγμή που η λέξη dalgona έγινε ακόμα πιο διάσημη μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν παγκοσμίως τo Squid Game.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
Back To Top