Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.

Η συνολική διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου υπολογίζεται στους 18-24 μήνες μετά την εμφιάλωση. Από τη στιγμή μάλιστα που θα ανοιχτεί το μπουκάλι, ιδανικό είναι να καταναλωθεί μέσα σε 6-9 μήνες.

Πώς πρέπει να το αποθηκεύσεις όμως για να παρατείνεις τη φρεσκάδα του όσο γίνεται περισσότερο;

Καταρχήν, δεν πρέπει να εκτίθεται άμεσα στο φυσικό φως – γι’ αυτό άλλωστε συσκευάζεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια.

Αν, από την άλλη, συνηθίζεις να αποθηκεύεις ελαιόλαδο σε διάφανο μπουκάλι, καλό είναι να το μεταφέρεις σε ένα άλλο, πιο σκούρο δοχείο. Διατήρησέ το δροσερό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, και περιόρισε όσο μπορείς την έκθεσή του στο οξυγόνο.

Και πώς θα καταλάβεις ότι το ελαιόλαδό σου έχει αλλοιωθεί; Το χρώμα του θα αλλάξει, δηλαδή θα γίνει πιο σκούρο, και θα αποκτήσει δυσάρεστη οσμή.

Αν λοιπόν συνηθίζεις για λόγους οικονομίας να αγοράζεις μεγάλες συσκευασίες ελαιολάδου, περιόρισέ τις στην ποσότητα που μπορείς να καταναλώσεις μέσα σε 6 με 9 μήνες. Καλύτερα λιγότερο και ολόφρεσκο, παρόλο περισσότερο και μπαγιάτικο.

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσεις ένα πιάτο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι από εμάς τα χάνουμε όταν μπαίνουμε στην κάβα με σκοπό να διαλέξουμε ένα κρασί που θα ταιριάζει π.
empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.

Back To Top