Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας. Για να τη φτιάξεις, ακολούθησε την παρακάτω βασική συνταγή, που αναφέρεται σε μπεσαμέλ μέτριας πυκνότητας, ιδανική για φαγητά κατσαρόλας και ζυμαρικά. Αυξομειώνοντας το βούτυρο και ανάλογα το αλεύρι, μπορείς να την κάνεις πιο λεπτόρρευστη (π.χ. για σούπες) ή πιο παχύρρευστη (π.χ. για σουφλέ).

Τι θα χρειαστείς:

2 κ.σ. βούτυρο (εναλλακτικά, 1, 3 ή 4 κ.σ., ανάλογα με την πυκνότητα)
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις  (εναλλακτικά, 1, 3 ή 4 κ.σ., ανάλογα με την πυκνότητα)
¼ κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο αλεύρι
1 φλιτζ. γάλα

Πώς θα τη φτιάξεις:

1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
2. Προσθέτεις το αλεύρι στο βούτυρο σιγά σιγά, ανακατεύοντας.
3. Ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι.
4. Μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, για τουλάχιστον 2 λεπτά ή μέχρι να εξαφανιστεί η γεύση του αλευριού.
5. Προσθέτεις σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς.
6. Συνεχίζεις το μαγείρεμα μέχρι η μπεσαμέλ να γίνει κρεμώδης και πηχτή.

Αν θέλεις, μετά το γάλα προσθέτεις κρεμμύδι, μαϊντανό, μοσχοκάρυδο σε σκόνη και άλλα φρέσκα ή αποξηραμένα μυρωδικά.

empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
Back To Top