Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα. Αυτά είναι τα βήματα που καλό είναι να ακολουθήσεις και τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να οργανώσεις εκ των προτέρων τα γεύματά σου.

1. Προγραμμάτισε το χρόνο που χρειάζεσαι: Αποφάσισε εκ των προτέρων το μενού της εβδομάδας και στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτό, οργάνωσε το Σαββατοκύριακό σου έτσι ώστε να εξασφαλίσεις για τον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο για μαγείρεμα. Αν δεν έχεις ξαναμαγειρέψει ένα φαγητό, την πρώτη φορά που θα το φτιάξεις βάλε χρονόμετρο να δεις πόση ώρα θα σου πάρει.

2. Προτίμησε φαγητά που κρατούν για μέρες: Για παράδειγμα, για τις καθημερινές φτιάξε σούπες και μαγειρευτά με σάλτσες, που ξαναζεσταίνονται και καταναλώνονται άνετα την επόμενη μέρα, και κράτησε το ψητό κρέας για το Σαββατοκύριακο.

3. Φτιάξε μια λίστα με τα ψώνια σου σύμφωνα με το μενού της εβδομάδας: Προτού ξεκινήσεις να μαγειρεύεις, βεβαιώσου ότι έχεις στο σπίτι όλα τα απαραίτητα, για να αποφύγεις τις εξορμήσεις της τελευταίας στιγμής στο σουπερμάρκετ.

4. Φρόντισε να έχεις αρκετά τάπερ: Χρειάζεσαι μια πλούσια συλλογή με δοχεία αποθήκευσης, σε διάφορα μεγέθη και υλικά, για να μεταφέρεις καθημερινά το φαγητό σου στη δουλειά χωρίς «ατυχήματα» αλλά και για να διατηρείς τα γεύματα των επόμενων ημερών σε αεροστεγείς χώρους στο ψυγείο.

5. Μαγείρεψε συνταγές από τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα: Για παράδειγμα το ψητό κοτόπουλο που θα περισσέψει από το γεύμα της Κυριακής μπορεί να γίνει τη Δευτέρα μια νόστιμη και χορταστική σαλάτα.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Ένα Ούζο… έργο τέχνης

Στην τέχνη, η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές, μικρές λεπτομέρειες, τις οποίες συνήθως μπορεί να εντοπίσει μόνο κάποιος γνώστης. Στο φαγητό και στο ποτό, η τελειότητα μπορεί να προέλθει από μια γεύση απρόσμενη αλλά ικανή να ξαφνιάσει ευχάριστα ακόμα και τους γευσιγνώστες.
Back To Top