Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό. Ιδού τέσσερις ιδέες:

1. Σάλτσα πέστο. Η αγαπημένη ιταλική σος με το άρωμα βασιλικού ταιριάζει σε μια τεράστια γκάμα πιάτων –με ζυμαρικά, κοτόπουλο, σολωμό, ακόμα και στην πίτσα. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις μια σπιτική πέστο σε μεγάλη ποσότητα, να τη μοιράσεις σε παγοθήκες και κάθε φορά που δεν θα έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, να ξεπαγώνεις τις δόσεις που χρειάζεσαι.

2. Σάλτσα ντομάτας. Αν σου περισσέψει κόκκινη σάλτσα από μια συνταγή, μην την πετάξεις. Αποθήκευσέ τη σε παγοθήκες και χρησιμοποίησέ τη ως σος σε μια σπιτική πίτσα, στις σούπες σου ή για να συνοδεύσεις ψητό στήθος κοτόπουλο.

3. Ελαιόλαδο με βότανα. Πάντα τυχαίνει να περισσέψει λίγος μαϊντανός ή δυόσμος από ένα φρέσκο ματσάκι. Μπορείς λοιπόν να ψιλοκόψεις όποια βότανα και μυρωδικά έχουν ξεμείνει στο ψυγείο σου, να τα προσθέσεις σε ελαιόλαδο και να μοιράσεις το μείγμα σε παγοθήκες. Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή αρωματισμένο λάδι που είναι πρώτης τάξης υλικό για ντρέσινγκ, σάλτσες ζυμαρικών ή ακόμη και για ψητό κρέας.

4. Πουρές λαχανικών. Έχεις στο ψυγείο σου λίγα φύλλα ρόκας ή σπανάκι και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Πολτοποίησέ τα στο μπλέντερ, μοίρασε τον πουρέ σε παγοθήκες και χρησιμοποιήσέ τον σε πράσινα σμούθι και σούπες.

empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Πες το με μια σοκολάτα… Μια μπάρα ή μικρές μπουκίτσες σοκολάτας είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος για να δείξουμε τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και οικειότητας.
empty alt

Πώς θα ψήσεις παντζάρια στο φούρνο

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
Back To Top