Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό. Ιδού τέσσερις ιδέες:

1. Σάλτσα πέστο. Η αγαπημένη ιταλική σος με το άρωμα βασιλικού ταιριάζει σε μια τεράστια γκάμα πιάτων –με ζυμαρικά, κοτόπουλο, σολωμό, ακόμα και στην πίτσα. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις μια σπιτική πέστο σε μεγάλη ποσότητα, να τη μοιράσεις σε παγοθήκες και κάθε φορά που δεν θα έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, να ξεπαγώνεις τις δόσεις που χρειάζεσαι.

2. Σάλτσα ντομάτας. Αν σου περισσέψει κόκκινη σάλτσα από μια συνταγή, μην την πετάξεις. Αποθήκευσέ τη σε παγοθήκες και χρησιμοποίησέ τη ως σος σε μια σπιτική πίτσα, στις σούπες σου ή για να συνοδεύσεις ψητό στήθος κοτόπουλο.

3. Ελαιόλαδο με βότανα. Πάντα τυχαίνει να περισσέψει λίγος μαϊντανός ή δυόσμος από ένα φρέσκο ματσάκι. Μπορείς λοιπόν να ψιλοκόψεις όποια βότανα και μυρωδικά έχουν ξεμείνει στο ψυγείο σου, να τα προσθέσεις σε ελαιόλαδο και να μοιράσεις το μείγμα σε παγοθήκες. Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή αρωματισμένο λάδι που είναι πρώτης τάξης υλικό για ντρέσινγκ, σάλτσες ζυμαρικών ή ακόμη και για ψητό κρέας.

4. Πουρές λαχανικών. Έχεις στο ψυγείο σου λίγα φύλλα ρόκας ή σπανάκι και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Πολτοποίησέ τα στο μπλέντερ, μοίρασε τον πουρέ σε παγοθήκες και χρησιμοποιήσέ τον σε πράσινα σμούθι και σούπες.

empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

Οι σταρ της Αμερικής κάνουν γενναίες δωρεές σε οργανισμούς τροφίμων

Εδώ είναι κάποιες από τις προσωπικότητες που έχουν δωρίσει στους οργανισμούς τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι στιγμής.
empty alt

Ζεστή σούπα με ντομάτα και βασιλικό για κρύες μέρες και καυτές νύχτες

Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Η πίτσα του καλοκαιριού έχει για βάση το κολοκύθι!

Σκέφτεσαι ένα καλοκαιρινό ορεκτικό που θα ξαφνιάσει τους καλεσμένους σου ή που θα κάνει τη γευστική έκπληξη στο πάρτι; Σου έχουμε την ιδανική ιδέα… Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι...
Back To Top