Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό. Ιδού τέσσερις ιδέες:

1. Σάλτσα πέστο. Η αγαπημένη ιταλική σος με το άρωμα βασιλικού ταιριάζει σε μια τεράστια γκάμα πιάτων –με ζυμαρικά, κοτόπουλο, σολωμό, ακόμα και στην πίτσα. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις μια σπιτική πέστο σε μεγάλη ποσότητα, να τη μοιράσεις σε παγοθήκες και κάθε φορά που δεν θα έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, να ξεπαγώνεις τις δόσεις που χρειάζεσαι.

2. Σάλτσα ντομάτας. Αν σου περισσέψει κόκκινη σάλτσα από μια συνταγή, μην την πετάξεις. Αποθήκευσέ τη σε παγοθήκες και χρησιμοποίησέ τη ως σος σε μια σπιτική πίτσα, στις σούπες σου ή για να συνοδεύσεις ψητό στήθος κοτόπουλο.

3. Ελαιόλαδο με βότανα. Πάντα τυχαίνει να περισσέψει λίγος μαϊντανός ή δυόσμος από ένα φρέσκο ματσάκι. Μπορείς λοιπόν να ψιλοκόψεις όποια βότανα και μυρωδικά έχουν ξεμείνει στο ψυγείο σου, να τα προσθέσεις σε ελαιόλαδο και να μοιράσεις το μείγμα σε παγοθήκες. Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή αρωματισμένο λάδι που είναι πρώτης τάξης υλικό για ντρέσινγκ, σάλτσες ζυμαρικών ή ακόμη και για ψητό κρέας.

4. Πουρές λαχανικών. Έχεις στο ψυγείο σου λίγα φύλλα ρόκας ή σπανάκι και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Πολτοποίησέ τα στο μπλέντερ, μοίρασε τον πουρέ σε παγοθήκες και χρησιμοποιήσέ τον σε πράσινα σμούθι και σούπες.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Back To Top