Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό. Ιδού τέσσερις ιδέες:

1. Σάλτσα πέστο. Η αγαπημένη ιταλική σος με το άρωμα βασιλικού ταιριάζει σε μια τεράστια γκάμα πιάτων –με ζυμαρικά, κοτόπουλο, σολωμό, ακόμα και στην πίτσα. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις μια σπιτική πέστο σε μεγάλη ποσότητα, να τη μοιράσεις σε παγοθήκες και κάθε φορά που δεν θα έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, να ξεπαγώνεις τις δόσεις που χρειάζεσαι.

2. Σάλτσα ντομάτας. Αν σου περισσέψει κόκκινη σάλτσα από μια συνταγή, μην την πετάξεις. Αποθήκευσέ τη σε παγοθήκες και χρησιμοποίησέ τη ως σος σε μια σπιτική πίτσα, στις σούπες σου ή για να συνοδεύσεις ψητό στήθος κοτόπουλο.

3. Ελαιόλαδο με βότανα. Πάντα τυχαίνει να περισσέψει λίγος μαϊντανός ή δυόσμος από ένα φρέσκο ματσάκι. Μπορείς λοιπόν να ψιλοκόψεις όποια βότανα και μυρωδικά έχουν ξεμείνει στο ψυγείο σου, να τα προσθέσεις σε ελαιόλαδο και να μοιράσεις το μείγμα σε παγοθήκες. Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή αρωματισμένο λάδι που είναι πρώτης τάξης υλικό για ντρέσινγκ, σάλτσες ζυμαρικών ή ακόμη και για ψητό κρέας.

4. Πουρές λαχανικών. Έχεις στο ψυγείο σου λίγα φύλλα ρόκας ή σπανάκι και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Πολτοποίησέ τα στο μπλέντερ, μοίρασε τον πουρέ σε παγοθήκες και χρησιμοποιήσέ τον σε πράσινα σμούθι και σούπες.

empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Μυστικά για να ψήσετε τέλεια τραγανό μπέικον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.

Back To Top