Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων. Τι σημαίνει αυτό, πρακτικά;
Ότι δεν έχουμε άλλες επιλογές παρά να την πάρουμε σε καθημερινή βάση μέσω της διατροφής. Τα καλά νέα; Μπορούμε εύκολα να φτάσουμε τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη (75 mg για τις γυναίκες και 85 mg για τους άντρες) με ένα φλιτζάνι μπρόκολο ή ένα πορτοκάλι.
Σε περιόδους έξαρσης των ιώσεων μπορούμε, επίσης, να τη λάβουμε μέσα από ένα συμπλήρωμα διατροφής, αρκεί όμως να μην ξεπεράσουμε το ανώτατο όριο ασφαλείας (2000 mg την ημέρα). Υπερβολικά υψηλές ποσότητες βιταμίνης C μπορεί να προκαλέσουν διάρροια, ναυτία, εμετό, φούσκωμα και καούρες, ενώ όταν λαμβάνονται σε καθημερινή βάση αυξάνουν τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά.
Γιατί όμως καταφεύγουμε στη βιταμίνη C κάθε φορά που αρχίζει να μας «γαργαλάει» ο λαιμός μας και υποψιαζόμαστε την αρχή κάποιας ίωσης; Επειδή θεωρείται ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας, αν και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία να υποστηρίξουν την υπόθεση ότι η συστηματική λήψη της μπορεί να προλάβει ένα κοινό κρυολόγημα. Μπορεί όμως να συντομεύσει τη διάρκειά του, αρκεί να την πάρεις αμέσως μόλις εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα (όπως η μικροενόχληση στο λαιμό που λέγαμε).
Σε κάθε περίπτωση, αν αποφασίσεις να λάβεις τη βιταμίνη C σε συμπλήρωμα διατροφής, καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζεις χρόνια προβλήματα υγείας. Κι αυτός ο κανόνας ισχύει για κάθε συμπλήρωμα.
Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]
Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.
Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
Σε διακοπές στο νησί, για ένα πρωινό brunch έκπληξη, ή ως το ιδανικό συνοδευικό την ώρα που ο ήλιος δύει αυτή η εκδοχή του Bloddy Mary θα σε ενθουσιάσει! ΥΛΙΚΑ: 4 ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 4 μίνι αγκουράκια […]
Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες...
Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.