Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση.

Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση. Αυτή η συνταγή είναι σίγουρα και οι δύο! Με μια σπιτική πικάντικη σος ταρτάρ, είναι εντελώς εθιστικές και θα θελήσετε να τις κρατήσετε λίγο παραπάνω στο στόμα σας πριν τις εξαφανίσετε ως διά μαγείας!

 

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τις γαρίδες:

1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες, καθα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

2 φλ. γαλέτα, ή φρυγανιά ή έτοιμο μείγμα για πανάρισμα

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινου πιπεριού και πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Λεμόνι φέτες, για το σερβίρισμα

Για τη σος ταρτάρ

1 φλ. μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

2 κουταλιές της σούπας κάππαρη

2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

2 κουτ. καυτή σάλτσα

Χυμός 1/2 λεμονιού

popcorn shr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα πρέπει να στεγνώσεις πολύ καλά τις γαρίδες με χαρτοπετσέτες ή απορροφητικό χαρτί και να τις καρυκέψεις με αλατοπίπερο. Τις απλώνεις σε μια μεγάλη επιφάνεια πάνω σε στεγνό απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν εντελώς.

Βάζεις το αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά ή τη γαλέτα σε 3 ξεχωριστά μπολ. Στο μπολ με τη φρυγανιά έχεις ρίξει και την κουταλιά με το κόκκινο πιπέρι και την πάπρικα, ενώ στο άλλο μπολ χτυπάς το γάλα με τα αυγά.

Κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά, βυθίζεις τις γαρίδες στο αλεύρι, μετά στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά, πιέζοντας να σχηματιστεί η κρούστα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτεις αρκετό λάδι ώστε να καλύπτεται καλά μια στρώση από γαρίδες. Θερμαίνεις το λάδι μέχρι να είναι καυτό. Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίχνεις τις γαρίδες και τις τηγανίζεις μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν, περίπου 1 έως 2 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα με τρύπες, τις αφαιρείς από το λάδι και τις σε μια πιατέλα. Αμέσως, συμπληρώνεις με περισσότερο αλάτι, αν θες. Επαναλαμβάνεις με τις υπόλοιπες γαρίδες.

Φτιάχνεις τη σος: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις μαγιονέζα, τον άνηθο, την κάππαρη, τη μουστάρδα, την καυτή σάλτσα και τον χυμό λεμονιού. Τη βάζεις στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.

Σερβίρεις τις γαρίδες ζεστές με την πικάντικη σάλτσα ταρτάρ και φέτες λεμονιού.

 

 

empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

«Πώς αντιμετωπίζω τα σνακ ώστε τα παιδιά μου να τρώνε με όρεξη το δείπνο τους»

Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

7 tips για να φτιάξεις μια σαλάτα στο… κόψε-σβήσε

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.

Back To Top