Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση.

Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση. Αυτή η συνταγή είναι σίγουρα και οι δύο! Με μια σπιτική πικάντικη σος ταρτάρ, είναι εντελώς εθιστικές και θα θελήσετε να τις κρατήσετε λίγο παραπάνω στο στόμα σας πριν τις εξαφανίσετε ως διά μαγείας!

 

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τις γαρίδες:

1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες, καθα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

2 φλ. γαλέτα, ή φρυγανιά ή έτοιμο μείγμα για πανάρισμα

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινου πιπεριού και πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Λεμόνι φέτες, για το σερβίρισμα

Για τη σος ταρτάρ

1 φλ. μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

2 κουταλιές της σούπας κάππαρη

2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

2 κουτ. καυτή σάλτσα

Χυμός 1/2 λεμονιού

popcorn shr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα πρέπει να στεγνώσεις πολύ καλά τις γαρίδες με χαρτοπετσέτες ή απορροφητικό χαρτί και να τις καρυκέψεις με αλατοπίπερο. Τις απλώνεις σε μια μεγάλη επιφάνεια πάνω σε στεγνό απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν εντελώς.

Βάζεις το αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά ή τη γαλέτα σε 3 ξεχωριστά μπολ. Στο μπολ με τη φρυγανιά έχεις ρίξει και την κουταλιά με το κόκκινο πιπέρι και την πάπρικα, ενώ στο άλλο μπολ χτυπάς το γάλα με τα αυγά.

Κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά, βυθίζεις τις γαρίδες στο αλεύρι, μετά στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά, πιέζοντας να σχηματιστεί η κρούστα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτεις αρκετό λάδι ώστε να καλύπτεται καλά μια στρώση από γαρίδες. Θερμαίνεις το λάδι μέχρι να είναι καυτό. Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίχνεις τις γαρίδες και τις τηγανίζεις μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν, περίπου 1 έως 2 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα με τρύπες, τις αφαιρείς από το λάδι και τις σε μια πιατέλα. Αμέσως, συμπληρώνεις με περισσότερο αλάτι, αν θες. Επαναλαμβάνεις με τις υπόλοιπες γαρίδες.

Φτιάχνεις τη σος: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις μαγιονέζα, τον άνηθο, την κάππαρη, τη μουστάρδα, την καυτή σάλτσα και τον χυμό λεμονιού. Τη βάζεις στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.

Σερβίρεις τις γαρίδες ζεστές με την πικάντικη σάλτσα ταρτάρ και φέτες λεμονιού.

 

 

empty alt

Τα δύο φαγητά που μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια στο αεροπλάνο

Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν έχει και την καλύτερη φήμη – και όχι τυχαία. Οι συνθήκες παρασκευής και διατήρησής του δεν είναι και οι ιδανικές, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο ευπαθή πιάτα και να συμβιβάζεσαι με ασφαλείς λύσεις, όπως τονίζει ένας επαγγελματίας του χώρου.
empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποστειρώσεις βάζα για σπιτικά γλυκά και μαρμελάδες

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις στο σπίτι γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα, καλό είναι, για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του, να αποστειρώσεις τα γυάλινα δοχεία όπου σκοπεύεις να το αποθηκεύσεις.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
Back To Top