Μια παγωμένη απόλαυση για όλο τον χρόνο

Αν το σορμπέ και το παγωτό είχαν ερωτική σχέση, θα ήταν το απόλυτο σερμπέτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 5 συστατικά και λίγες ώρες για αυτήν την εκδοχή. Πασπαλίστε με σαντιγί για το τέλειο ελαφρύ και δροσιστικό καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Η κορυφαία συμβουλή μας για να κάνετε το σορμπέ πορτοκαλιού σας όσο το δυνατόν καλύτερο: Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​και συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού. Όχι μόνο θα προσφέρει όμορφο χρώμα, αλλά θα αναδείξει τη γεύση δεκαπλάσια. Ο χυμός πορτοκαλιού που αγοράζεται στο εμπόριο παρασκευάζεται συχνά από συμπύκνωμα, δίνοντάς του μια υπερβολικά γλυκιά, μοναδική έντονη γεύση. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​​​για την κλασική, νοσταλγική γεύση πορτοκαλιού και στη συνέχεια να το ενισχύσετε με λίγο συμπυκνωμένο και ζαχαρούχο γάλα. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη θα καθοδηγήσει την υφή του σορμπέ να είναι κάπου ανάμεσα σε ένα παγωτό και γρανίτα.

Το σορμπέ πορτοκαλιού είναι επίσης ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για να το σερβίρετε όλο τον χρόνο, είτε για να φύγει από το στόμα σας η έντονη γεύση ενός φαγητού είτε ως τον τέλειο επίλογο σε ένα ελαφρύ γεύμα. Θέλετε να το κάνετε νωρίτερα; Μόλις το σορμπέ έχει αναδευτεί στην παγωτομηχανή, μεταφέρετε σε ένα πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι για να μην κρυσταλλώσει στην κατάψυξη. Θα διατηρηθεί έως και 1 μήνα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ώρες 20 λεπτά

CAL/SERV:

80

Συστατικά

1 1/3 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (από 4 περίπου πορτοκάλια), στραγγισμένος

1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού

3/4 φλ. συμπυκνωμένο γάλα

2 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα

1/2 κουτ. αλάτι

Εκτέλεση

Καταψύξτε το μπολ της παγωτομηχανής σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού, τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού, το γάλα εβαπορέ, το συμπυκνωμένο γάλα και το αλάτι. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, 30 με 40 λεπτά.

Ρίξτε το μείγμα του χυμού πορτοκαλιού στο παγωμένο μπολ παγωτού και ανακατέψτε μέχρι να παγώσει το σορμπέ και να πάρει ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα και η συνοχή να είναι σαν παγωμένο μαλακό σερβίρισμα, περίπου 30 λεπτά.

Μεταφέρετε το σορμπέ σε ένα δοχείο ανθεκτικό στην κατάψυξη. Παγώστε τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 1 μήνα.

empty alt

6 γεύματα που μπορείς να μαγειρέψεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα.
empty alt

Γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Πες το με μια σοκολάτα… Μια μπάρα ή μικρές μπουκίτσες σοκολάτας είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος για να δείξουμε τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και οικειότητας.
empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
Back To Top