Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία σου: -Πόνταρε […]


Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία σου:

-Πόνταρε σε δοκιμασμένους συνδυασμούς υλικών: Αν για παράδειγμα αυτοσχεδιάζεις στο γουόκ, συνδύασε τη σος σόγιας με σησαμέλαιο και σκόρδο και πάνω σε αυτή τη βάση «παίξε» με διάφορα υλικά. Αν αυτοσχεδιάζεις στην ντρέσινγκ της σαλάτας, συνδύασε μουστάρδα και μέλι με μια πιο ουδέτερη βάση (π.χ. μαρούλι), αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή σπόρους.

-Μαγείρεψε τα ίδια υλικά με διαφορετικό τρόπο: Μη διστάσεις, για παράδειγμα, να μαγειρέψεις ένα φιλέτο ψαρονέφρι στο φούρνο ή στο τηγάνι, συνδυάζοντάς το και στις δύο περιπτώσεις με μέλι και μουστάρδα. Ή να συνοδεύσεις το κοτόπουλο με κολοκυθάκι και καρότο τόσο σε ένα φαγητό κατσαρόλας όσο και σε μια σούπα.

-Για να μην πετάξεις τα περισσεύματα, επένδυσε σε ευέλικτες συνταγές: Σε μια σούπα, σε μια σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά, στην πίτσα, στην ομελέτα, στις μεξικανικές τορτίγιες ή στο τηγανιτό ρύζι μπορείς να προσθέσεις με σχετική ασφάλεια πολλά, διαφορετικά είδη λαχανικών, ωμά ή ακόμα και μαγειρεμένα, που έχουν περισσέψει από τα γεύματα μίας εβδομάδας.

-Χρησιμοποίησε μια συνταγή ως βάση: Αν δεν νιώθεις ακόμα έτοιμος να δημιουργήσεις ένα πιάτο από το μηδέν, κάνε μικρές αλλαγές σε μια συνταγή, π.χ. στο επίπεδο των μπαχαρικών, προσθέτοντας λίγο μοσχοκάρυδο στην κρεμώδη σούπα σου ή λίγη πάπρικα στην κόκκινη σάλτσα που θα συνοδεύσει το μοσχαράκι σου. Σταδιακά θα αποκτήσεις την άνεση για πιο «τολμηρά» πειράματα.

empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

Πρέπει να βάζουμε τα λαχανικά στο ψυγείο;

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Έχετε μόλις επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς με ένα σωρό σακούλες γεμάτες λαχανικά και φρούτα.
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις δεκάδες διαφορετικά πιάτα με μία σάλτσα ντομάτας

Μια από τις πρώτες συνταγές στις οποίες εντρυφεί κάποιος αρχάριος στη μαγειρική είναι τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, όπου συνήθως επενδύουμε στο συνδυασμό από ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα), σκόρδο, βασιλικό και φυσικά αλατοπίπερο.
empty alt

Αχλάδια στον φούρνο… ένα υγιεινό γλυκό-σνακ όλο απόλαυση

Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
empty alt

Λαχταριστή κι εύκολη ροδακινόπιτα χωρίς ψήσιμο

Κρατήστε τη γεύση του καλοκαιριού σε μια απολαυστική γλυκιά πίτα
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
Back To Top