Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία σου: -Πόνταρε […]


Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία σου:

-Πόνταρε σε δοκιμασμένους συνδυασμούς υλικών: Αν για παράδειγμα αυτοσχεδιάζεις στο γουόκ, συνδύασε τη σος σόγιας με σησαμέλαιο και σκόρδο και πάνω σε αυτή τη βάση «παίξε» με διάφορα υλικά. Αν αυτοσχεδιάζεις στην ντρέσινγκ της σαλάτας, συνδύασε μουστάρδα και μέλι με μια πιο ουδέτερη βάση (π.χ. μαρούλι), αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή σπόρους.

-Μαγείρεψε τα ίδια υλικά με διαφορετικό τρόπο: Μη διστάσεις, για παράδειγμα, να μαγειρέψεις ένα φιλέτο ψαρονέφρι στο φούρνο ή στο τηγάνι, συνδυάζοντάς το και στις δύο περιπτώσεις με μέλι και μουστάρδα. Ή να συνοδεύσεις το κοτόπουλο με κολοκυθάκι και καρότο τόσο σε ένα φαγητό κατσαρόλας όσο και σε μια σούπα.

-Για να μην πετάξεις τα περισσεύματα, επένδυσε σε ευέλικτες συνταγές: Σε μια σούπα, σε μια σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά, στην πίτσα, στην ομελέτα, στις μεξικανικές τορτίγιες ή στο τηγανιτό ρύζι μπορείς να προσθέσεις με σχετική ασφάλεια πολλά, διαφορετικά είδη λαχανικών, ωμά ή ακόμα και μαγειρεμένα, που έχουν περισσέψει από τα γεύματα μίας εβδομάδας.

-Χρησιμοποίησε μια συνταγή ως βάση: Αν δεν νιώθεις ακόμα έτοιμος να δημιουργήσεις ένα πιάτο από το μηδέν, κάνε μικρές αλλαγές σε μια συνταγή, π.χ. στο επίπεδο των μπαχαρικών, προσθέτοντας λίγο μοσχοκάρυδο στην κρεμώδη σούπα σου ή λίγη πάπρικα στην κόκκινη σάλτσα που θα συνοδεύσει το μοσχαράκι σου. Σταδιακά θα αποκτήσεις την άνεση για πιο «τολμηρά» πειράματα.

empty alt

Τα δώρα του ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Έτσι θα αξιοποιήσεις νόστιμα τις μεστές άκρες των σπαραγγιών!

Μπορούσες να φανταστείς ότι έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις τραγανά και απολαυστικά τηγανιτά μπαστουνάκια λαχανικών με τις μεστές άκρες των σπαραγγιών, οι οποίες μέχρι τώρα κατέληγαν στα σκουπίδια; Τα οποία στη συνέχεια θα καταναλώσεις ως σνακ ή ως συστατικό σε ζυμαρικά, ομελέτες και σάντουιτς; Κι...
empty alt

Αφιέρωμα αβοκάντο: ποια λάθη να αποφύγεις και πώς θα επισπεύσεις την ωρίμανσή του

Αν η σημερινή γενιά έπρεπε να επιλέξει ένα σύμβολο της διατροφής της, αυτό θα ήταν πιθανότατα το αβοκάντο.
empty alt

Αυγά Benedict στον φούρνο

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα δικά σου bagels

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.
Back To Top