Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο.

Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα, ο καθαρισμός τους θα γίνει παιχνιδάκι.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χαράζεις ένα «Χ» στη βάση κάθε καστάνου, αφού πρώτα τοποθετήσεις το κάστανο από την πιο επίπεδη πλευρά του πάνω σε μια διπλωμένη πετσέτα, για να μην κινδυνέψεις να κοπείς.

Χαράζοντας αυτό το «Χ», αφενός τα κάστανα δεν θα εκραγούν στο φούρνο, αφετέρου θα ψηθούν πιο ομοιόμορφα, ενώ ταυτόχρονα η φλούδα τους θα ανοίξει σαν πέταλο λουλουδιού. Έτσι, το ξεφλούδισμα θα γίνει εκπληκτικά εύκολο.

Στη συνέχεια, απλώνεις τα χαραγμένα κάστανα σε ένα ταψάκι και τα ψήνεις για 35-40 λεπτά. Αν τα δεις να σκουραίνουν, μη βιαστείς να τα βγάλεις από το φούρνο: για να γίνουν πρέπει η σάρκα τους να έχει μαλακώσει, σαν μια καλοψημένη πατάτα, ώστε να μπορείς να βυθίσεις εύκολα ένα μαχαίρι στο εσωτερικό της.

Για να καταλάβεις ότι τα κάστανα έχουν γίνει, λοιπόν, βγάλε ένα από το φούρνο και κάνε το πείραμα με το μαχαίρι. Παρατήρησε επίσης το χρώμα της σάρκας του: πρέπει να έχει γίνει αδιαφανής και να αφήνει μια αμυλώδη αίσθηση στο στόμα (να μην είναι πλέον τραγανή).

Βγάλε τα κάστανα από το φούρνο, τύλιξέ τα σε μια χοντρή πετσέτα και άφησέ τα εκεί για 8-10 λεπτά. Οι ατμοί θα μαλακώσουν τη φλούδα τους για να την αφαιρέσεις πανεύκολα.

Αμέσως μετά χρησιμοποίησέ τα στη συνταγή σου ή σέρβιρέ τα στους καλεσμένους σου.

empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Μιλάμε εκ… μπύρας!

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».
empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
Back To Top