Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.

Το πιο πιθανό είναι ότι γνωρίζεις ότι το γιαούρτι, περιέχει προβιοτικά, ασβέστιο, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο αλλά και βιταμίνες Β και D και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ρυθμίσεις την υγεία του εντέρου και του στομάχου.

Τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις, επίσης, ότι η κατανάλωση γιαουρτιού βοηθά άντρες και γυναίκες να μειώσουν την πιθανότητα οστεοπόρωσης και οστεοπενίας αλλά και να αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση.

Αυτό έδειξε μία έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου, όπου οι επιστήμονες με επικεφαλής τον Ίμον Λερντ εξέτασαν στοιχεία για 4.310 ανθρώπους άνω των 60 ετών, προσπαθώντας να βρουν σχέση ανάμεσα στη διατροφή τους και στην υγεία του σκελετού τους.

Διαπίστωσαν ότι οι άντρες που έτρωγαν καθημερινά γιαούρτι είχαν 52% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν οστεοπόρωση, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου. Από την άλλη, οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά γιαούρτι είχαν 39% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης και 31% μικρότερο κίνδυνο οστεοπενίας.

Μάλιστα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν μία ικανοποιητική ποσότητα γιαουρτιού κάθε ημέρα είχαν 3-4% μεγαλύτερη οστική πυκνότητα σε σχέση με όσους έτρωγαν λιγότερη ποσότητα, ενώ στα διάφορα τεστ φυσικής κατάστασης που έκαναν απέδειξαν ότι είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους ανθρώπους που δεν είχαν βάλει το γιαούρτι στη διατροφή τους.

Για αυτό και σύμφωνα με τον Ίμον Λερντ, οι ηλικιωμένοι αν θέλουν υγιή κόκαλά πρέπει κάθε μέρα να τρώνε γιαούρτι.

Και δεν χρειάζεται να περιμένεις να φτάσεις 60 ετών για να ξεκινήσεις να τρως γιαούρτι στη διατροφή σου, θα σου πω εγώ. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, βάλτο από σήμερα κιόλας στη διατροφή σου για να επωφεληθείς από τα πλούσια θρεπτικά του συστατικά και την ευεργετική του δράση.

 

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top