Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.

Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ένας καυτός φούρνος παίζει καθοριστικό ρόλο στο ψήσιμο – το μαγειρεύει γρήγορα, βοηθώντας το να κρατήσει τους χυμούς του, και κάνει τραγανή την πέτσα.

2. Αφαιρείς τα εντόσθια και αφήνεις το κοτόπουλο να στραγγίσει. Αν το αγοράσεις ολόκληρο, προτού το ψήσεις πρέπει να αφαιρέσεις τα εντόσθια. Δεν χρειάζεται να τα πετάξεις, αλλά μπορείς να τα κρατήσεις για να φτιάξεις ζωμό. Στη συνέχεια, αφήνεις το κοτόπουλο να στραγγίσει καλά σε χαρτί κουζίνας. Απομακρύνοντας την υγρασία ανοίγεις το δρόμο για να γίνει τραγανή η πέτσα.

3. Αλατίζεις το εσωτερικό του. Αν θέλεις, προσθέτεις και πιπέρι. Έτσι θα γίνει ομοιόμορφα νόστιμο.

4. Δένεις τα πόδια του. Τα σταυρώνεις στον «αστράγαλο» και τα δένεις με σπάγκο μαγειρικής. Αυτό το κόλπο συμβάλλει στο ομοιόμορφο ψήσιμο.

5. Αλατίζεις γενναιόδωρα το εξωτερικό του. Προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλεις, φρέσκα ή αποξηραμένα μπαχαρικά, όπως ρίγανη ή θυμάρι.

6. Το ψήνεις σε καυτό φούρνο χωρίς διακοπή. Το αφήνεις να ψηθεί για περίπου 1 ώρα. Για παν ενδεχόμενο, στα 45 λεπτά, ελέγχεις τη θερμοκρασία βυθίζοντας ένα θερμόμετρο μαγειρικής (θέλεις να δείξει τουλάχιστον 70 βαθμούς Κελσίου).

7. Το αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά προτού το κόψεις. Έτσι, θα διασφαλίσεις ότι θα κρατήσει όλους τους χυμούς του.

8. Και μετά, το καταβροχθίζεις αμέσως! Αν θέλεις, το συνοδεύεις με ελάχιστο βούτυρο και λίγη πικάντικη μουστάρδα Ντιζόν.

empty alt

Οι ‘ημερομηνίες» που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά

Οι αναγραφόμενες ενδείξεις κατανάλωσης στις συσκευασίες των βρώσιμων προϊόντων είναι στο κέντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό. Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Ψητές γλυκοπατάτες με βότανα και σκόρδο

Δίνοντας μια αλμυρή επίγευση στις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας γήινα βότανα και αρωματικά και μειώνοντας την ένταση της γλυκύτητας των μπαχαρικών, θα δημιουργήσεις ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
Back To Top