Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.

Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ένας καυτός φούρνος παίζει καθοριστικό ρόλο στο ψήσιμο – το μαγειρεύει γρήγορα, βοηθώντας το να κρατήσει τους χυμούς του, και κάνει τραγανή την πέτσα.

2. Αφαιρείς τα εντόσθια και αφήνεις το κοτόπουλο να στραγγίσει. Αν το αγοράσεις ολόκληρο, προτού το ψήσεις πρέπει να αφαιρέσεις τα εντόσθια. Δεν χρειάζεται να τα πετάξεις, αλλά μπορείς να τα κρατήσεις για να φτιάξεις ζωμό. Στη συνέχεια, αφήνεις το κοτόπουλο να στραγγίσει καλά σε χαρτί κουζίνας. Απομακρύνοντας την υγρασία ανοίγεις το δρόμο για να γίνει τραγανή η πέτσα.

3. Αλατίζεις το εσωτερικό του. Αν θέλεις, προσθέτεις και πιπέρι. Έτσι θα γίνει ομοιόμορφα νόστιμο.

4. Δένεις τα πόδια του. Τα σταυρώνεις στον «αστράγαλο» και τα δένεις με σπάγκο μαγειρικής. Αυτό το κόλπο συμβάλλει στο ομοιόμορφο ψήσιμο.

5. Αλατίζεις γενναιόδωρα το εξωτερικό του. Προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλεις, φρέσκα ή αποξηραμένα μπαχαρικά, όπως ρίγανη ή θυμάρι.

6. Το ψήνεις σε καυτό φούρνο χωρίς διακοπή. Το αφήνεις να ψηθεί για περίπου 1 ώρα. Για παν ενδεχόμενο, στα 45 λεπτά, ελέγχεις τη θερμοκρασία βυθίζοντας ένα θερμόμετρο μαγειρικής (θέλεις να δείξει τουλάχιστον 70 βαθμούς Κελσίου).

7. Το αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά προτού το κόψεις. Έτσι, θα διασφαλίσεις ότι θα κρατήσει όλους τους χυμούς του.

8. Και μετά, το καταβροχθίζεις αμέσως! Αν θέλεις, το συνοδεύεις με ελάχιστο βούτυρο και λίγη πικάντικη μουστάρδα Ντιζόν.

empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Παγωμένη γρανίτα με ροζέ κρασί

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Dirt Cake – ένα νόστιμο κι εύκολο-Oreo κέικ

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό
Back To Top